DynDNS na routerze - specyfika działania
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
DynDNS na routerze - specyfika działania
Zamierzam zarejestrować domenę w no-ip.com oraz skonfigurować router do poprawnego działania w usłudze DynDNS (internet od providera ze zmiennym IP). Czy jeśli zmienię providera (na takiego co również będzie przydzielał zmienne IP) oraz router na inny model to czy będę musiał jeszcze raz rejestrować nową domenę w no-ip.com czy też będę mógł wykorzystać poprzednio zarejestrowaną domenę?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: DynDNS na routerze - specyfika działania
To się zdecyduj no-ip czy dyndns bo to 2 różne usługi. Niektóre routery nie obsługują no-ip.gorus1 pisze: no-ip.com oraz skonfigurować router do poprawnego działania w usłudze DynDNS
Nie pomagam na PW!
-
Przepraszam za przejęzyczenie, oczywiście chodzi o no-ip.com. Pytam dlatego, że mam router na tomato i wklepałem dane z no-ip.com i wszystko zadziałało jednak docelowo ma to działać pod TP-Linkiem MR3220 na openwrt (również obsługującym no-ip.com) i pod internetem mobilnym orange i się przestraszyłem nie znając specyfiki działania usługi, że być może wykorzystałem już domenę z no-ip.com. Korzystając z okazji to jaki provider oferujący internet mobilny (poza orange) daje możliwość publicznego IP? Wiem, że play nie, a nie wiem jak u innych...
- wojteks
- *** Administrator ***
Plus, można mieć stały albo zmienny IP publiczny z dostępem z zewnątrz.gorus1 pisze:daje możliwość publicznego IP
W Play tez ma się publiczny tylko że dostęp do niego z zewnątrz nie jest możliwy.gorus1 pisze:Wiem, że play nie
Nie pomagam na PW!
-
Ok, dzięki. Pozostanę przy orange