[zasięg] cdma plus

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
olek12ff
Początkujący użytkownik forum

[zasięg] cdma plus

Post autor: olek12ff »

Siema wszystkim jestem tu nowy i mam problem. Wziołem internet cdma plus i mam jako tako zasięg ale połorzyłem na oknie ruter axesstel MV410LR i mi nie zrywa i się świecą lampki na zielono i se poradziłem jako tako ale mam jeszcze drugi naj gorszy ping :cry: w teście w wierszu poleceń jak sprawdzam to mi pokazuje pierwsze cztery do pięciu jako tako jakieś 85-120ms a potem 1600ms do 2800ms i tak w kółko co byście poradzili na te pingi. Z góry dzięki wszystkim
Awatar użytkownika
Simonel
Stały użytkownik forum

Re: [zasięg] cdma plus

Post autor: Simonel »

Zakup anteny zewnętrznej, powinien pomóc na zasięg jak i ping, czyli reasumując jakość połączeń powinna się poprawić ;) Oczywiście antene należy nakierować na najbliższy BTS.
Simonel ^^
olek12ff
Początkujący użytkownik forum

Post autor: olek12ff »

Do nadajnika mam w linii prostej jakieś 7km i teren górzysty i lasy a na mapie plusa gdzie mieszkam to nie ma zasięgu brakuje jakieś pół kilometra i dlatego wziąłem na próbę i chyba zrezygnuje nie będe się męczył. Zauważyłem jeszcze jedno z pingami zauważyłem to że jak mi wyskakuje ping 1600ms albo większy to kontrolka na ruterze mrugnie na czerwono

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2011-12-22, 21:02 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2011-12-22, 21:01 przez olek12ff, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Simonel
Stały użytkownik forum

Post autor: Simonel »

Dzieję się tak ponieważ ruter gubi chwilowo jakby sygnał i automatycznie zmienia ci się kolor lampki, jak i skacze ping do niebotycznych wartości - jedynym rozsądnym zaradzeniem na to była by właśnie antena zewnętrzna, ale jeśli nie chcesz się w to pakować to zrób tak jak piszesz, nie podpisuj prawdziwej umowy :P
Simonel ^^
ODPOWIEDZ