Kontrola komputera podpiętego do mojego routera przez wifi

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pero3782
Początkujący użytkownik forum

Kontrola komputera podpiętego do mojego routera przez wifi

Post autor: pero3782 »

Witam
Jestem tutaj nowy więc jeżeli napisałem w złym dziale to proszę o przeniesienie :)

Sprawa ma się następująco:
Na wiosnę rodzice zaczynają stawiać nowy dom, i obecnie wynajmujemy mieszkanie.
Jako, że mam internet z orange free dom pro zezwoliłem właścicielowi domu na korzystanie z niego, jednak właściciel nie dostosowuje się do uzgodnień co do korzystania z internetu przez wifi, więc chcę go kontrolować.

Jak wiadomo limit jest 3gb więc poprosiłem go o to by nie pobierał niczego z internetu, i ostatnio po przydzieleniu nowego limitu, limit wyczerpał się w 3dni, ja niczego nie pobierałem oprócz 20 plików mp3 o wadze nie przekraczającej 10mb.
Więc doszedłem do wniosku, że właściciel nie dostosowuje się do umowy.

Dało by radę jakoś sprawdzać z mojego kompa na jakie on wchodzi strony internetowe i czy coś pobiera ??
Bo nie będę się z nikim bezpodstawnie sądził.

A jak ja mam mieć przez kogoś internet który leci mi 64kbit/sek to ja dziękuję za takie coś.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Kontrola komputera podpiętego do mojego routera przez wifi

Post autor: Jo_gurt »

pero3782 pisze:Na wiosnę rodzice zaczynają stawiać nowy dom
Mam nadzieję, że okablowanie skrętką jest w planach? ;)
pero3782 pisze:Dało by radę jakoś sprawdzać z mojego kompa na jakie on wchodzi strony internetowe i czy coś pobiera ??
Nie da się.
pero3782 pisze:Bo nie będę się z nikim bezpodstawnie sądził.
Sądzić się o transfer OFP? :zdziwko:

Rozwiąż tę "umowę" i po sprawie.
ODPOWIEDZ