dlink dir 300
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
dlink dir 300
Witam.
Na wstępie zaznaczę, że jestem "zielony" w tych sprawach. Kupiłem router D-link DIR 300, podłączyłem go i wszystko działa do pewnego momentu. Momentami nie mam internetu na komputerze stacjonarnym, a na laptopie jest. W programie VENTRILO jest timed out, w kilku grach online tak samo, wyskakuje mi błąd, że utracono połączenie. Gdy miałem podłączony modem bezpośrednio do komputera nic takiego nie miało miejsca. Więc na pewno problem leży gdzieś u podłoża routera. O co chodzi?
Z góry dziękuje za pomoc.
Na wstępie zaznaczę, że jestem "zielony" w tych sprawach. Kupiłem router D-link DIR 300, podłączyłem go i wszystko działa do pewnego momentu. Momentami nie mam internetu na komputerze stacjonarnym, a na laptopie jest. W programie VENTRILO jest timed out, w kilku grach online tak samo, wyskakuje mi błąd, że utracono połączenie. Gdy miałem podłączony modem bezpośrednio do komputera nic takiego nie miało miejsca. Więc na pewno problem leży gdzieś u podłoża routera. O co chodzi?
Z góry dziękuje za pomoc.
-
- Mistrz bezprzewodowy
-
Re: dlink dir 300
VECTRA Olsztyn, 24 mb/s
-
- Mistrz bezprzewodowy
Szkoda że nie zajrzałeś na forum przed zakupem tego DIR-300. Ten sprzęt jest za słaby do obsługi takiego łącza.Oczywiście można do niego wrzucić np. DD-WRT i próbować coś z niego wycisnąć, choć o stabilności na dłuższą metę można zapomnieć. Moja propozycja wymiana routera. 

jareq
-
dzieki bardzo, mozesz mi polecic jakis w jakiejs przestepnej cenie?
-
- Mistrz bezprzewodowy