Witam.
Mam router TP-Link TD-W8901G. W sieci jeden komputer i telewizor podłączone kablem, i dwa laptopy przez WiFi. I teraz pytanie - jak na nim zablokować jeden konkretny program (a konkretniej - grę sieciowa) dla konkretnego laptopa? Jeśli nie da się dla jednego, może być zablokowany dla całej sieci.
Dodam, że dla jednego stacjonarnego komputera mam włączone DMZ (ale nie tego, na którym chcę zablokować). Po za tym mam wyłączony firewall. Wolę włączyć firewalle na każdym komputerze. To powoduje o wiele mniej problemów.
TP-Link - jak zablokować konkretna aplikację?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
TP-Link - jak zablokować konkretna aplikację?
--
Pozdrawiam.
Ajgor
Pozdrawiam.
Ajgor
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: TP-Link - jak zablokować konkretna aplikację?
Ustawiasz firewall na konkretny MAC i pozwalasz tylko interesujacym cie portom na komunikacje (czyli n.p. 80, 443....). Tylko ze to dziala wzglednie - majac troche pojecia mozna to bez problemu obejsc. Mozesz tez dla tego compa zmniejszyc priorytet - pingi rzedu 100...150 ms nie przeszkadzaja w surfowaniu a na grze juz nie pograsz.Ajgor64 pisze:I teraz pytanie - jak na nim zablokować jeden konkretny program (a konkretniej - grę sieciowa) dla konkretnego laptopa?
Ajgor64 pisze:To powoduje o wiele mniej problemów.
Jesli sie nie wie co sie robi....
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
No dobra. Ale ja w ogóle sie nie znam na ustawieniach tego routera. GDZIE i jak tego firewalla ustawić na konkretny MAC? Albo gdzie zmienić priorytet?
--
Pozdrawiam.
Ajgor
Pozdrawiam.
Ajgor
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie pomagam na PW.