Dziwny podział łącza
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Dziwny podział łącza
Witam,
Czy mogę prosić Was o informację czy router może służyć jednocześnie jako switch oraz Access Point ? Sytuacja wygląda następująco: mam internet z Aster podzielony na laptopa i komputer stacjonarny. Sprzęt jest w sypialni. Laptopa używam w salonie, gdzie jest słaby zasięg. Mam dostęp do sieci w salonie poprzez konwerter w gniazdku elektrycznym. Czy istnieje możliwość podłączenia routera do tej właśnie sieci "z gniazdka" i rozsyłania sygnału drogą radiową (tak, aby go wzmocnić w salonie dla laptopa) oraz jednocześnie dzielenia tego sygnału poprzez switch dla odtwarzacza multimedialnego i dekodera telewizji satelitarnej drogą kablową ?
Pozdrawiam
Czy mogę prosić Was o informację czy router może służyć jednocześnie jako switch oraz Access Point ? Sytuacja wygląda następująco: mam internet z Aster podzielony na laptopa i komputer stacjonarny. Sprzęt jest w sypialni. Laptopa używam w salonie, gdzie jest słaby zasięg. Mam dostęp do sieci w salonie poprzez konwerter w gniazdku elektrycznym. Czy istnieje możliwość podłączenia routera do tej właśnie sieci "z gniazdka" i rozsyłania sygnału drogą radiową (tak, aby go wzmocnić w salonie dla laptopa) oraz jednocześnie dzielenia tego sygnału poprzez switch dla odtwarzacza multimedialnego i dekodera telewizji satelitarnej drogą kablową ?
Pozdrawiam
Hej Ho Let's GO !
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Dziwny podział łącza
Tak jeśli ma odpowiednie "moduły".egon64 pisze:Czy mogę prosić Was o informację czy router może służyć jednocześnie jako switch oraz Access Point ?
Tak.egon64 pisze:Czy istnieje możliwość podłączenia routera do tej właśnie sieci "z gniazdka" i rozsyłania sygnału drogą radiową (tak, aby go wzmocnić w salonie dla laptopa) oraz jednocześnie dzielenia tego sygnału poprzez switch dla odtwarzacza multimedialnego i dekodera telewizji satelitarnej drogą kablową ?
-
Hej Ho Let's GO !
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nie znam tego sprzętu, ale do twoich zastosowań wystarczy cokolwiek
-
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy