Router Tp-link Tl-mr3420 jaki hub aktywny
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam posiadam router tp-link mr3420 i modem do pley z zewnętrzną anteną
potrzebuje jakiegos dobrego huba ,bo co jakis czas wiesza mi sie router ,i mam brak dostepu do sieci , i co trzeba wybrac w konfiguracji tego routera zeby widział tego huba i modem
Proszę o odpowiedz
potrzebuje jakiegos dobrego huba ,bo co jakis czas wiesza mi sie router ,i mam brak dostepu do sieci , i co trzeba wybrac w konfiguracji tego routera zeby widział tego huba i modem
Proszę o odpowiedz
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Router Tp-link Tl-mr3420 jaki hub aktywny
Osobiście korzystam z Belkina-ale jego cena dziś jest chora- to ok. 150, w lipcu kupowałem za 1/3. Może być jakiś D-Linka-aktywny (z własnym zasilaniem). HUB instaluje się automatycznie-jest "przezroczysty", wykrywany jest sprzęt podpięty do niego. 

jareq
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam mam jakiegos starego huba aktywnego ,ale router mi nic nie wykrywa ,i kaze konfigurowac ręcznie modem
-
- Użytkownik forum
Witam, zastanawia mnie jedna sprawa, router TL-MR3420 konfiguruje się komputerem podłączonym kablem. Czy po konfiguracji można odpiąć kompa tak aby router samodzielnie łączył się z siecią? potrzebuje rozdzielić sygnał tylko na WiFi dlatego ważne aby router nie musiał być podłączony na stałe z kompem.
Może i lamerskie pytanie ale po prostu nie wiem,
Pozdrawiam Krzysztof
Może i lamerskie pytanie ale po prostu nie wiem,
Pozdrawiam Krzysztof
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Niekoniecznie. Podpinasz modem do prądu, szukasz dostępnych sieci, łączysz się z routerem. Potem wchodzisz na stronę konfiguracyjną routera, hasło i login admin, będziesz musiał jeszcze wpisać pin który znajduje się na spodzie routera.krzyo88 pisze:router TL-MR3420 konfiguruje się komputerem podłączonym kablem.
-
- Użytkownik forum
Tak zgadza się ale czy po takiej jednorazowej konfiguracji dalej będzie potrzeba mieć podłączony kabel z routera do kompa żeby np drugiego dnia się połączyć z internetem i rozesłać sygnał po WiFi?
EDIT:
Czy będzie można ręcznie uruchomić sam router? tak jak np w huawei E5832... ?
EDIT:
Czy będzie można ręcznie uruchomić sam router? tak jak np w huawei E5832... ?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Jeśli w menu routera ustawisz by połączenie z siecią 3G było nawiązywane automatycznie, to teoretycznie rzecz biorąc, połączenie komputera z routerem nie jest już potrzebne.
W rzeczywistości to wygląda trochę inaczej, gdyż większość routerów 3G ma problemy z wydajnością prądową portu USB i z tego powodu w przypadkowych odstępach czasu zdarza im się, że przestają widzieć modem, co skutkuje zerwaniem połączenia z internetem. Wtedy połączenie komputera z routerem staje się przydatne do zdiagnozowania problemu.
W rzeczywistości to wygląda trochę inaczej, gdyż większość routerów 3G ma problemy z wydajnością prądową portu USB i z tego powodu w przypadkowych odstępach czasu zdarza im się, że przestają widzieć modem, co skutkuje zerwaniem połączenia z internetem. Wtedy połączenie komputera z routerem staje się przydatne do zdiagnozowania problemu.
Krzysztof
-
- Użytkownik forum
Aha rozumiem, w takim razie jaki modem polecacie w rozsądnej cenie który będzie w miare stabilnie pracował?? Kiedyś czytałem o huawei d100 może warto się nim zainteresować, on jest chyba samowystarczalny. Chodzi o to że mój router dawałby internet kablem do tunera satelitarnego a WiFi do kompa w drugim pokoju.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Przecież do panelu administracyjnego routera możesz zalogować się także poprzez WiFi, więc po jego konfiguracji, połączenie kablowe komputera z modemem już nie będzie konieczne.krzyo88 pisze:Tak zgadza się ale czy po takiej jednorazowej konfiguracji dalej będzie potrzeba mieć podłączony kabel z routera do kompa żeby np drugiego dnia się połączyć z internetem i rozesłać sygnał po WiFi?
Krzysztof
- -niXon-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
e173krzyo88 pisze:jaki modem polecacie w rozsądnej cenie który będzie w miare stabilnie pracował?
kupisz za ok 100zl na alegro
-
- Użytkownik forum
Brrr chodziło mi o router, przepraszam.. Z drugiej strony też się zastanawiam czy nie wziąć internetu z netii, oferują teraz bez żadnego telefonu stacjonarnego za 59.9zł z darmową dzierżawą routera.. 15zł drożej niż z Play ale podobno u mnie byłaby prędkość 20MB..noOne2 pisze:e173krzyo88 pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
kupisz za ok 100zl na alegro
Musze przemyśleć sprawę
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2011-12-29, 09:43 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-12-29, 09:41 przez krzyo88, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz bezprzewodowy
krzyo88, 
To chyba źle stawiasz pytanie-to ma być dobry jakościowo internet czy tani internet? Jeżeli stawiasz na jakość i często korzystasz z sieci to opcja 20Mb/s po kablu jest bezkonkurencyjna, jeżeli tani i do tego rzadko korzystasz z sieci to Play ujdzie.Z drugiej strony też się zastanawiam czy nie wziąć internetu z netii, oferują teraz bez żadnego telefonu stacjonarnego za 59.9zł z darmową dzierżawą routera.. 15zł drożej niż z Play ale podobno u mnie byłaby prędkość 20MB..

jareq