Wolny internet na jednym komputerze
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Wolny internet na jednym komputerze
Witam. Mam interner netii do 20mb podzielony w domu na 3 komputery. Wszystkie łączą się z siecią przez wifi. Na 2 laptopach prędkość pobierania waha się między 11-13Mb, a wysyłania to około 1Mb. Te prędkości według mnie są wystarczające, niestety na jednym komputerze stacjonarnym prędkość jest bardzo niestabilna, waha sie najczęściej między 0.5-3Mb a czasem dojdzie na chwilke do 10, wysyłania natomiast jest jeszcze gorsza, nawet gdy prędkość pobierania dochodzi do 10Mb to wysyłania nie przekracza 250kb
Router to netia spot, wcześniej był jakiś tp-link i było ok. Dodam jeszcze, że karta wifi raczej nie ma znaczenia bo podłączałem ją do innego komputera i na nim internet chodził szybko. Jakieś propozycje czemu tylko jeden komputer tak zamula? Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 2011-12-28, 16:01 przez Mundek123, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Wolny internet na jednym komputerze
Stacjonarka to najlepiej kabel.
-
Kabel nie wchodzi w gre bo musiał bym go przeciągnąc z parteru na 1 piętro
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Z WiFi tego sensownie nie zrobisz. Zastanow sie nad DLAN.Mundek123 pisze:przeciągnąc z parteru na 1 piętro
Nie pomagam na PW.
-
Czemu tego nie zrobie, przecież to chyba nie jest normalne działanie. Wcześniej internet szybko działał dopiero po wymianie routera jeden tylko komputer bardzo zwolnil. Co za różnica czy to stacjonarny czy laptop skoro mam karte wifi która dobrze działa? Jeszcze zastanawiające jest prędkość wysyłania, jest nieproporcjonalnie mała do prędkości pobierania, 10Mb do 250kb
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Przez sufit z zelbetu malo ktora karta dobrze dziala.Mundek123 pisze:Co za różnica czy to stacjonarny czy laptop skoro mam karte wifi która dobrze działa?
Nie pomagam na PW.
-
Podłączałem w tym samym pokoju tą samą karte tylko do innego komputera i szybko działała. Zresztą w moim komputerze też szybko działała ale na poprzednim routerze którego teraz nie moge podłączyć
Ostatnio zmieniony 2011-12-28, 18:03 przez Mundek123, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Zmień Netiaspota więc.
-
Jak bym mógł to bym zmienił. Proszę o jakieś rady które pomogą naprawić ten problem, bo wiem że to może działać dobrze tylko nie wiem jak to zrobić. Za rady typu podłącz pod kabel albo zmień router dziękuje
- wojteks
- *** Administrator ***
Polecenie format c: /s i reinstalacja systemu z wszystkimi SP i patchami wydanymi później.Mundek123 pisze:Proszę o jakieś rady które pomogą naprawić ten problem,
Nie pomagam na PW!