hejka
posiadam modem option ge0201 smigal na viscie lecz po zmianie lapka z win7 mam problem ze sterownikami. po instalacji GlobeTrotter Connect wersji bodajze 3.1 wyskakuje komunikat ze nie znalazl urzadzenia
Czyli brandowany, to może być przyczyną problemów pod win7 ponieważ prawdopodobnie modem ma zmienione pid i vid, przez co system operacyjny nie rozpoznaje standardowych sterowników optiona.
Można by spróbować przeprowadzić debranding, ale do tego potrzebny jest starszy system i jest ryzyko trwałego uszkodzenia modemu.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
wiem tylko tyle przy kupnie gosc mowil ze jest cos wgrane zeby chodzil szybciej. dodam ze na viscie smigal teraz jest martwy ;-) miga niebieska i czerwona dioda.... co proponujesz ?? smietnik i kupno nowego ??
Sorry, odgrzeję kotleta.
Mam podobny problem z tym modemem. Brandowany T-mobile. Dotąd pracował normalnie na Vista. Natomiast po przekładce na XP Professional v.2002 SP3 na poziomie Globetrotter Connect uzyskuję informację, że urządzenie nie znalezione. Dość dziwne, bo po włożeniu modemu z dolnego paska wyskakuje "chmurka" z info, że znaleziono nowy sprzęt, który jest gotowy do użycia. Miga niebieska i czerwona dioda powiedzmy co 1s.
Instalowałem sterownik z płyty (CD-R dostarczony przez sprzedawcę jakieś 3-4 lata temu), zassałem też ze strony producenta, ale efekt ten sam. Co poradzicie?
Dzięki.