Jak w temacie posiadam kartę Orange na doładowanie, problem w tym że np. jak jestem w Raciborzu a jest w tym mieście zasięg 3G, HSPA, HSDPA to w tablecie łączy się tylko z szybkością EDGE wyjadę kawałek za Racibórz teoretycznie tam gdzie zasięg powinien być gorszy to łączy się przez HSPA, na jakiej podstawie wybiera tablet lub sieć gdzie ma mnie połączyć 3G lub GSM ? moim zdaniem jeżeli jest gdzieś szybki internet to powinien zawsze mnie do niego połączyć a nie do zwykłej sieci GSM
będę wdzięczny jak mi to ktoś wytłumaczy
Tablet Motorola XOOM nie ma w ustawieniach możliwości wyboru tylko jednego systemu jest tylko " połącz z siecią 2G żeby oszczędzać baterię " i ta opcja jest wyłączona.
Internet w tablecie z Orange
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Internet w tablecie z Orange
Nie ma w ustawieniach nigdzie wyboru UMTS? Ten tablet posiada chyba - niekonfigurowalnego w każdej wersji - Androida.
-
-
Re: Internet w tablecie z Orange
Wszystko jest już w porządku albo Orange miało wtedy słaby dzień albo mój tablet.
Teraz jest tak że najpierw połączy z EDGE a po 1 < > 4 minutach przełączy na HSPA uzależnione jest to od zasięgu sieci, jak stoję niedaleko nadajnika to od razu łączy się z HSPA a połączenie waha się miedzy 1 a 7 Mb/s i też jest uzależnione od zasięgu.

Teraz jest tak że najpierw połączy z EDGE a po 1 < > 4 minutach przełączy na HSPA uzależnione jest to od zasięgu sieci, jak stoję niedaleko nadajnika to od razu łączy się z HSPA a połączenie waha się miedzy 1 a 7 Mb/s i też jest uzależnione od zasięgu.