Witam
dziś sprawdzałem telefonem Nokia C6 mam na zewnątrz 4 kreski na 6 UMTS i napis 3,5G
czy przy zastosowaniu zewnętrznej anteny mogę liczyć na internet w sieci plus (telefon jest w plusie) i ewentualnie jakiego transferu mogę się spodziewać?
Mam zamiar wykupić iplusa z modemem 398 i do tego dwie anteny w polaryzacji ViH.
Tylko nie wiem czy warto, czy będzie chociaź odpowiednik stałego łącza 2 Mb/s.
czy będę miał zasięg i na co mogę liczyć
Moderator: Moderatorzy
-
- Mistrz bezprzewodowy
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: czy będę miał zasięg i na co mogę liczyć
kmy, 
Z internetu w Plusie z pewnością będzie można korzystać ale transferu nikt nie zagwarantuje bez sprawdzenia na miejscu.Starter Sim-Data lub pakiet w telefonie, ustawiamy fona jako modem-jak jest taka możliwość i testujemy.A najłatwiej wziąć iPlusa na próbę.czy przy zastosowaniu zewnętrznej anteny mogę liczyć na internet w sieci plus (telefon jest w plusie) i ewentualnie jakiego transferu mogę się spodziewać?

jareq
-
- Mistrz bezprzewodowy
no taki mam zamiar z tą próbą na 7 dni,
a czy ktoś wie jakie BTS obejmują swoim zasięgiem miejscowość Mochowo (09-214) koło Sierpca, na stronie btsearch są 2 nadajniki w Sierpcu na UMTS2100 (ID11236 i bliżej mnie ID13306), ale one są w odległości około 11 km, co teoretycznie nie powinno działać, ale w telefonie mam 3,5G, może wybudowali gdzieś bliżej, fakt, że nie mam przeszkód w terenie, ale to jednak 11 km.
a czy ktoś wie jakie BTS obejmują swoim zasięgiem miejscowość Mochowo (09-214) koło Sierpca, na stronie btsearch są 2 nadajniki w Sierpcu na UMTS2100 (ID11236 i bliżej mnie ID13306), ale one są w odległości około 11 km, co teoretycznie nie powinno działać, ale w telefonie mam 3,5G, może wybudowali gdzieś bliżej, fakt, że nie mam przeszkód w terenie, ale to jednak 11 km.
-
- Stały użytkownik forum
Z tego co widać na mapie operatora to masz raczej zasięg na 900MHz, a nie na 2100MHz
-
- Mistrz bezprzewodowy
mam w pobliżu BTS (ID13325) ale jest opisany jako GSM900, natomiast na zewnatrz mam sygnał UMTS 3,5G, a najbliższe BTS z UMTS sa w Sierpcu i opisane jako UMTS2100
a czy jest aplikacja na komórke Nokia C6, która pozwala na identyfikację BTS?
na btsearch są najbliżej mnie dwa BTS na UMTS900
jeden to z sieci P4 (idSRP3301) odległość 11,3km
drugi Aero2 (ID11002) w Rachocinie odległość 15,42 km
to z którego może byc dostepny PLUS?
[ Dodano: 2012-01-05, 10:25 ]
no i proszę bardzo, kto pyta nie bładzi, a zaskoczony jestem szybkością odpowiedzi z BOK Plusa
dzis pytanie - dzis odpowiedx
a oto ona:
Szanowny Panie,
dziękuję za okazanie zainteresowania usługami naszej sieci.
W odpowiedzi na Pana wiadomość chciałabym wyjaśnić, że w podanej lokalizacji, w miejscowości Mochowo, zasięg technologii HSPA+ jest nadawany na częstotliwości 900 MHz, a nadajnik, to Aero2.
W przypadku dodatkowych pytań, zapraszam do ponownego kontaktu.
z poważaniem
................
Internetowa Obsługa Klienta
i wszystko jasne
czyli do BTS mam 15,4 km, z tym że wieża w Rachocinie (BTS Aero2) to wieża nadajnikowa telewizyjna Emitela, zatem dość wysoka
w przyszłym tygodniu zrobie testy
czy polecacie szczególnie jakis model anteny na 900MHz?
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2012-01-05, 12:48 ]
Usunięcie danych osobowych.
a czy jest aplikacja na komórke Nokia C6, która pozwala na identyfikację BTS?
na btsearch są najbliżej mnie dwa BTS na UMTS900
jeden to z sieci P4 (idSRP3301) odległość 11,3km
drugi Aero2 (ID11002) w Rachocinie odległość 15,42 km
to z którego może byc dostepny PLUS?
[ Dodano: 2012-01-05, 10:25 ]
no i proszę bardzo, kto pyta nie bładzi, a zaskoczony jestem szybkością odpowiedzi z BOK Plusa
dzis pytanie - dzis odpowiedx
a oto ona:
Szanowny Panie,
dziękuję za okazanie zainteresowania usługami naszej sieci.
W odpowiedzi na Pana wiadomość chciałabym wyjaśnić, że w podanej lokalizacji, w miejscowości Mochowo, zasięg technologii HSPA+ jest nadawany na częstotliwości 900 MHz, a nadajnik, to Aero2.
W przypadku dodatkowych pytań, zapraszam do ponownego kontaktu.
z poważaniem
................
Internetowa Obsługa Klienta
i wszystko jasne
czyli do BTS mam 15,4 km, z tym że wieża w Rachocinie (BTS Aero2) to wieża nadajnikowa telewizyjna Emitela, zatem dość wysoka
w przyszłym tygodniu zrobie testy
czy polecacie szczególnie jakis model anteny na 900MHz?
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2012-01-05, 12:48 ]
Usunięcie danych osobowych.
Ostatnio zmieniony 2012-01-05, 12:47 przez kmy, łącznie zmieniany 1 raz.