Którego operatora do internetu mobilnego wybrać?
Moderator: Moderatorzy
Którego operatora do internetu mobilnego wybrać?
Witam! Potrzebuje porady jakiego operatora internetu mobilnego pre paid wybrać. Miałem z Play, ale jestem niezadowolony z ich obsługi klienta. Posiadam modem ZTE MF112 zakupiony w Wielkiej Brytanii ze zdjętym simlockiem. Zastanawiałem się nad Plusem, ponieważ ma podobno najlepszą prędkość. Internet używany byłby bardzo rzadko, gdyż posiadam internet stacjonarny - TP. Gdybym wyjeżdżał gdzieś - doładowywałbym sobie i brał ze sobą. Co radzicie zrobić?
-
- Stały użytkownik forum
Re: Którego operatora do internetu mobilnego wybrać?
Plus wcale nie jest najszybszy w pre-paid, spróbuj Orange free na kartę, dobry stosunek ceny do jakości, wyciągniesz max. ile sieć i modem pozwala. Poza tym ostatnio jakość obsługi klientów spada coraz bardziej we wszystkich sieciach, ja wybieram pre-paid m.in. po to aby unikać jakich kolwiek kontaktów z BOK jeżeli tylko to możliwe.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Sprawdź sobie Orange i Plusa. Orange jest wręcz ultra tani, na Allegro ostatnio kupiłem kartę 6GB za 30zł.
wybrałem plusa
Wybrałem iPlusa pre-paid, ponieważ ma większe pakiety danych, a trudno o starter OFnK w sklepie w mojej okolicy.
@edit: Maciek764, o, widzę, że też jesteś z DG
pozdro
@edit: Maciek764, o, widzę, że też jesteś z DG

-
- Stały użytkownik forum
Z tymi większymi pakietami danych to jednak dość dyskusyjna sprawa, gdybyś w przyszłości potrzebował więcej, to na Allegro możesz zamówić starter z 6GB transferu za ok. 35 zł z transportem, dodatkowo w Orange możesz w każdej chwili przedłużyć ważność konta z bonusem @ o 12 miesięcy za pomocą darmowego SMSa. Jedyne co może być w Orange upierdliwe to kompresja obrazków, której już chyba się nie da wyłączyć.
miałem też kiedyś tam z Orange i właśnie irytowała mnie ta kompresja. wyłączałem sobie ją programem Orange Mobile Data Accelerator, ale już nie działabezkablowy pisze:Jedyne co może być w Orange upierdliwe to kompresja obrazków, której już chyba się nie da wyłączyć.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ostatnio kompresja jest jakby mniej odczuwalna, albo po prostu mi ją wyłączyli. Już sam nie wiem. Kiedyś obrazki były bardzo spikselowane, teraz już takie nie są.
-
- Stały użytkownik forum
Obecnie orange free można mieć za darmo, wystarczy znajomy/kolega/rodzina który ma prepaid'a orangowego. Doładowujesz swoją kartę orange za 100/50zł, zgarniasz bonus, robisz teleprzelew doładowania drugiej osobie i wysyłasz sms przedłużający konto o rok.
A kart do orange free nie trzeba szukać, wystarczy kupić prepaid w kiosku i zmienić taryfe
A kart do orange free nie trzeba szukać, wystarczy kupić prepaid w kiosku i zmienić taryfe
Jeżeli korzystasz z Nowego Orange Go, Orange Go, POP, Jednej Idei na Kartę lub Dla Każdego przełącz się na Orange Free na kartę:
wyślij SMS-a pod numer 3033 o treści FREE (koszt SMS-a zgodny z cennikiem Twojej obecnej oferty), lub
wpisz kod *101*40# i potwierdź zieloną słuchawką.
-
- Stały użytkownik forum
@ee35487 - jeśli lubisz naciągać znajomych, dając im doładowanie za pełną kwotę bez bonusu to wszystko się zgadza 
Normalnie takie doładowania sprzedaje się za ok. 65-70% wartości, takie są stawki na giełdzie i za tyl znajomy może sobie je kupić od kogoś innego.

Normalnie takie doładowania sprzedaje się za ok. 65-70% wartości, takie są stawki na giełdzie i za tyl znajomy może sobie je kupić od kogoś innego.
Wybrałem iPlusa
Kupiłem sobie zwykłą karte z Simplusa w taryfie "Profil" i zmieniłem na "iPlus na kartę" kodem USSD - *147*02#, a następnie aktywowałem sobie iPlusopobieracza (USSD - *136*11*02#). Działa wyśmienicie!
Dużo lepiej niż Play. Dziękuje za pomoc wszystkim! Pozdrawiam

-
- Stały użytkownik forum
@grzesiiek - Nie iPluspobieracz tylko pakiet Non-stop 150 MB. iPluspobieracz to nielimitowane pobieranie w nocy, które nie jest dostępne dla klientów pre-paid.