Internet na wieś

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Mariusz1910
Początkujący użytkownik forum

Internet na wieś

Post autor: Mariusz1910 »

Witam,
Ostatniego czasu przeprowadziłem sie na wieś,mam dylemat jaki internet wybrać.
Wieś to Besiekierz Rudny k/Zgierza woj.łódzkie
Potrzebuje internet do Counter Strike czyli żeby internet cechował się niskimi pingami.

Dodam iż wziąłem teraz Orange Freedom pro na próbe,ale nie jestem z niego zadowolony i póki mam jeszcze czas na rozwiązanie umowy chciałbym go zmienić.
bezkablowy
Stały użytkownik forum

Re: Internet na wieś

Post autor: bezkablowy »

Masz blisko Node-b Play, z dobrym modemem HSPA+ i anteną powinieneś osiągać Pingi na poziomie 65-70 ms, mniej raczej się nie da.
zimplusowany
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: zimplusowany »

Masz też zasięg (na zewnątrz) HSPA+ 900 MHz Plusa. Koledzy, którzy korzystają z tej technologii mogą ewentualnie coś więcej powiedzieć na temat pingów.
Mariusz1910

Rozumiem czyli tobie zimplusowany, chodzi o LTE Plusa?
bezkablowy, a tobie o Play 4g?
bezkablowy
Stały użytkownik forum

Post autor: bezkablowy »

Technologia HSPA+ sieci Play, NodeB działa zarówno na 2100MHz oraz 900MHz więc możesz sam zdecydować co lepsze, ale Wg mnie 2100MHz powinno działać lepiej (bliska odległość, więc będzie zasięg, a 2100 MHz = większa pojemność, większe osiągi)

Play całą swoją sieć nazywa "4G" co jest jednym wielkim marketingowym nieporozumieniem, lepiej nie używać tego mylącego określenia. Prawdziwe "4G" to technologia LTE Advanced, której póki co Play nie posiada.

@zimplusowany pisał o HSPA+ 900MHz, czyli nie o LTE. LTE Plusa działa na 1800MHz.
Mariusz1910

Wielkie dzięki jakoś w najbliższym czasie wybiore się do Play i zobacze co zaproponują.
ODPOWIEDZ