WIFI - zanik sieci po półgodzinnej przerwie zasilania AP

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
jbiz
Początkujący użytkownik forum

WIFI - zanik sieci po półgodzinnej przerwie zasilania AP

Post autor: jbiz »

Witam,
Posiadałem sieć bezprzewodową pomiędzy dwoma AP - oddalone od siebie w linii prostej 340m - widoczność anten 100% bez żadnych przeszkód.

Podczas odpięcia zasilania w AP client na pół godziny (przebudowa sieci w domu) straciłem całkowicie sygnał z nadającego AP - skonfigurowany prawidłowo - widzi pozostałe sieci.

Ap nadający działa prawidłowo - drugi dom obok odbiera sygnał bez problemów.

Proszę o informację czy ktoś miał już podobny problem i jakieś wskazówki gdzie może tkwić problem?
Awatar użytkownika
vic2099
Stały użytkownik forum

Re: WIFI - zanik sieci po półgodzinnej przerwie zasilania AP

Post autor: vic2099 »

Ja mialem i problem zostal rozwiazany poprzez reset do default'ow i ustawienie AP-CLIENT od nowa.
jbiz
Początkujący użytkownik forum

Post autor: jbiz »

Próbowałem - nie pomogło ... a zima tuż tuż
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

Takich problemów jest tutaj dziesiątki na tym low-end-owym sprzęcie, standardowo pomijam je z racji tego że sami użytkownicy ponoszą ryzyko kupując taki sprzęt. Jeżeli już czytam że przerzucamy sygnał na kilkaset metrów to proponuję się zaopatrzyć w taki sprzęt: http://www.interprojekt.pl/koszykMagazy ... ATION_LOCO a jak krucho z kasą to jakiegoś Ovislinka z demobilu. ;)
jareq
ODPOWIEDZ