Rozłączanie routera

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
wilddog
Początkujący użytkownik forum

Rozłączanie routera

Post autor: wilddog »

Witam, mam problem, router (tp-link TL-wr340g) podłączony do sieci (internet z kablówki) do niego podłączone są komp i Xbox przez kabel. I właśnie przez kabel wszystko działa jednak kiedy połączę się do WIFI ze smartfona router się rozłącza (mam info na kompie "kabel sieciowy odłączony" i po chwili znowu łączy). Dzieje się to z różną częstotliwością, czasami telefon leży z włączonym wifi i co 2 min Internet się rozłącza, czasami mogę 30 min przglądac strony na smartfonie bez przerwy, po czym włącze youtube i przy filmikach znowu zaczyna się rozłączać. Podaje link do ustawień routera z 192.168.1.1 http://imageshack.us/photo/my-images/828/hhhhcd.png/
Na innym routerze (przewodowym) wszystko hulało także to nie wina komputera czy dostawcy. Także, proszę o pomoc, z góry dzięki.
arreczek212
Początkujący użytkownik forum

Re: Rozłączanie routera

Post autor: arreczek212 »

Spróbuj zmenić kanał sieci wi fi możliwe że kilka sieci na taki sam lub taki sam kanał sprawdż programem inssider jak masz laptopa z wi fi albo kartę.
Romek
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Rozłączanie routera

Post autor: Romek »

Sprawdź czy jest nowy firmware do twojego rutera, jeśli jest zaktualizuj do najnowszej wersji.
Zmień standard pracy WiFi z mode G (54 Mb/s) na B (11 Mb/s) i sprawdź działanie.
Możliwe jest też uszkodzenie rutera - modułu WiFi.
Powodzenia. :papa:
Romek
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
ODPOWIEDZ