Witam i proszę o pomoc bo już nie mam pomysłów. Mam Internet bezprzewodowy w dawnym Blueconnect (T-Mobile obecnie). Na przedłużeniu umowy dostałem modem Huawei E352.
A więc odinstalowuję program od starego modemu, usuwam jego połączenie sieciowe. Podłączam nowy instaluje się, nawet zresetowałem komputer się zdarzało bo walczę z tym wiele razy. Wlączam normalnie program pełny zasięg 3G klikam połącz... Połączono

Otwieram Firefoksa wybieram jakąś stronę i... brak połączenia z serwerem! Modem połączony, zasięg jest w połączeniach sieciowych wszystko wygląda dobrze modem ma swoje połączenie ktore jest aktywne. Dodam że w Operze też nie ma połączenia. Odinstalowuję program usuwam połączenie, podłączam stary modem instaluje się i wszystko działa normalnie! procedura ta sama a nowy modem nie ma połączenia z serwerem... Moja wiedza tu się kończy brak mi pomysłów...
Dodam tamten oddałem do serwisu i tam stwierdzili faktycznie problem, wymienili mi na nowy napisali że sprawdzali tego w edge i 3g i wszystko działa, a problem mam ten sam nie wiem...