Nowy modem E352 nie działa a stary E220 działa

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Andrew25
Początkujący użytkownik forum

Nowy modem E352 nie działa a stary E220 działa

Post autor: Andrew25 »

Witam i proszę o pomoc bo już nie mam pomysłów. Mam Internet bezprzewodowy w dawnym Blueconnect (T-Mobile obecnie). Na przedłużeniu umowy dostałem modem Huawei E352.
A więc odinstalowuję program od starego modemu, usuwam jego połączenie sieciowe. Podłączam nowy instaluje się, nawet zresetowałem komputer się zdarzało bo walczę z tym wiele razy. Wlączam normalnie program pełny zasięg 3G klikam połącz... Połączono :) Otwieram Firefoksa wybieram jakąś stronę i... brak połączenia z serwerem! Modem połączony, zasięg jest w połączeniach sieciowych wszystko wygląda dobrze modem ma swoje połączenie ktore jest aktywne. Dodam że w Operze też nie ma połączenia. Odinstalowuję program usuwam połączenie, podłączam stary modem instaluje się i wszystko działa normalnie! procedura ta sama a nowy modem nie ma połączenia z serwerem... Moja wiedza tu się kończy brak mi pomysłów...

Dodam tamten oddałem do serwisu i tam stwierdzili faktycznie problem, wymienili mi na nowy napisali że sprawdzali tego w edge i 3g i wszystko działa, a problem mam ten sam nie wiem...
Andrew25
Początkujący użytkownik forum

Re: Nowy modem E352 nie działa a stary E220 działa

Post autor: Andrew25 »

Help nie wiem co robić...
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Re: Nowy modem E352 nie działa a stary E220 działa

Post autor: jarek999 »

Spróbuj zostawić zainstalowany stary program od E-220 i zainstalować nowy do E-352 (być może podczas odinstalowywania aplikacja robi jakiś bałagan w systemie ze sterownikami). ;)
jareq
ODPOWIEDZ