ORANGE mi wyzerował środki na koncie :(
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
ORANGE mi wyzerował środki na koncie :(
Witam! Miałem środki na koncie do 26.12.2012, czyli na prawie rok. Ponad 12 GB niewykorzystane!! Od dwóch dni nie mogłem się połączyć (myślałem że jakaś awaria), teraz patrze w panelu ORANGE i wszystko wyzerowane. Mam 0 zł i 0 MB do wykorzystania. W grudniu wysłałem SMS (chyba na 8002, z treścią START) żeby przedłużyć i przedłużyłem okres o rok, działało dwa tygodnie i 2 dni temu koniec.... O co chodzi?
-
- Stały użytkownik forum
Re: ORANGE mi wyzerował środki na koncie :(
Chodzi o to, że należy teraz zgłosić reklamację do BOK Orange, wyjaśniając sprawę. Jako załącznik możesz np. dodać screen/zdjęcie SMSa z potwierdzeniem przedłużenia konta o rok.
-
Czy to ja mam tylko pecha, czy to częsty obecnie przypadek?
-
- Stały użytkownik forum
Nie jest to częsty przypadek, ale też nie na tyle rzadki aby można było mówić o pechu. Orange ma taki bałagan w systemach, że aż dziw że to w ogóle jakoś działa.
-
- Guru bezprzewodowy
Jaką miałeś pierwotną datę ważności konta? Pewnie jakoś 2 dni temu mijała.
Jest to spotykany błąd, jeśli ostatnie doładowanie było przed listopadem (wystartowaniem promocji). Zadzwoń do BOK i jak trafisz na ogarniętego konsultanta, to w ciągu 48godz dane zostaną przywrócone. Jeśli nie będzie chciał przyjąć reklamacji to próbuj jeszcze raz. Też mi w listopadzie wyzerowało 12GB, ale udało się przywrócić.
Jest to spotykany błąd, jeśli ostatnie doładowanie było przed listopadem (wystartowaniem promocji). Zadzwoń do BOK i jak trafisz na ogarniętego konsultanta, to w ciągu 48godz dane zostaną przywrócone. Jeśli nie będzie chciał przyjąć reklamacji to próbuj jeszcze raz. Też mi w listopadzie wyzerowało 12GB, ale udało się przywrócić.
-
Dzięki za info!
Miałem jedną datę na koniec grudnia (i wcześniej przedłużyłem SMSem), a druga chyba właśnie tak jak piszesz... Ja kupiłem pakiet na Allegro jakieś pół roku temu i przedłużyłem jakoś tak przed świętami Bożego Narodzenia.
Obecnie mam w profilu coś takiego:
dostępne środki na Twoim koncie
podstawowe suma
stan konta 26.12.2012 (354 dni) 0,00 zł
dodatkowe ważne do suma
w tym bonusowa wartość dostępnego limitu transferu danych 26.12.2012 (354 dni) 0,00 MB
Wartość dostępnego limitu transferu danych 26.12.2012 (354 dni) 0,00 MB
Skarbonka 30.07.2012 (205 dni) 0,00 zł
Miałem jedną datę na koniec grudnia (i wcześniej przedłużyłem SMSem), a druga chyba właśnie tak jak piszesz... Ja kupiłem pakiet na Allegro jakieś pół roku temu i przedłużyłem jakoś tak przed świętami Bożego Narodzenia.
Obecnie mam w profilu coś takiego:
dostępne środki na Twoim koncie
podstawowe suma
stan konta 26.12.2012 (354 dni) 0,00 zł
dodatkowe ważne do suma
w tym bonusowa wartość dostępnego limitu transferu danych 26.12.2012 (354 dni) 0,00 MB
Wartość dostępnego limitu transferu danych 26.12.2012 (354 dni) 0,00 MB
Skarbonka 30.07.2012 (205 dni) 0,00 zł
-
Witam,
Wspomne tylko, że od grudnia obowiązuje nowy regulamin.
kolejność:
1. SMS na 8002, który przedłuża ważność konta o rok.
2. Doładowanie konta w celu otrzymania pakietu danych.
3. Radość z posiadania przez rok ważnego pakietu danych.
Ciekawi mnie, czy sprzedawcy na Allegro o tym wiedzą?
Ja reklamacje złożyłem przez strone internetową. W ciągu 1 dnia oddali, ale ja przedłużałem w październiku na 2 lata według poprzedniego regulaminu. Nie trzeba żadnych screenów.
pozdrawiam,
Wspomne tylko, że od grudnia obowiązuje nowy regulamin.
kolejność:
1. SMS na 8002, który przedłuża ważność konta o rok.
2. Doładowanie konta w celu otrzymania pakietu danych.
3. Radość z posiadania przez rok ważnego pakietu danych.
Ciekawi mnie, czy sprzedawcy na Allegro o tym wiedzą?
Ja reklamacje złożyłem przez strone internetową. W ciągu 1 dnia oddali, ale ja przedłużałem w październiku na 2 lata według poprzedniego regulaminu. Nie trzeba żadnych screenów.
pozdrawiam,
-
Kurcze belek, a ja nie doładowałem konta. Nie wiedziałem że trzeba.
Robią ludzi "trochę" w konia... Jak zmienili regulamin, to powinni w SMS-ie napisać, nie mówiąc o panelu klienta na orange.pl, że wymagane jest doładowanie konta pewną kwotą.
Robią ludzi "trochę" w konia... Jak zmienili regulamin, to powinni w SMS-ie napisać, nie mówiąc o panelu klienta na orange.pl, że wymagane jest doładowanie konta pewną kwotą.
-
- Stały użytkownik forum
Nowy regulamin nie obowiązuje wstecz, jeśli przedłużałeś konto przed jego zmianą, to bonus jest ważny tak jak konto. Poza tym, w panelu widać do kiedy jest ważne konto i bonus, więc to jest podstawą do reklamacji.