Internet w laptopie na kartę?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet w laptopie na kartę?
Witam Wszystkich użytkowników!
Jestem nowy na forum, także na początku chciałbym się ze wszystkimi przywitać!
A teraz przejdę do sedna sprawy. Kolega mi opowiadał, że ma dostęp do internetu poprzez modem plusa(powiedział, że musi być koniecznie właśnie plusa) podłączony przez usb, ale w środku jest karta Orange. Ładuję za 100zł i to mu podobno starcza na pół roku(oczywiście bez ściągania dużych plików) I teraz pytanie jest takie - jak to zrobić? Może da rady zrobić jakoś aby to było jeszcze wydajniejsze? A! Łączy się przez jakiś program top-netinfo, czy jakoś tak.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc!
Pozdrawiam, Marcin!
Jestem nowy na forum, także na początku chciałbym się ze wszystkimi przywitać!
A teraz przejdę do sedna sprawy. Kolega mi opowiadał, że ma dostęp do internetu poprzez modem plusa(powiedział, że musi być koniecznie właśnie plusa) podłączony przez usb, ale w środku jest karta Orange. Ładuję za 100zł i to mu podobno starcza na pół roku(oczywiście bez ściągania dużych plików) I teraz pytanie jest takie - jak to zrobić? Może da rady zrobić jakoś aby to było jeszcze wydajniejsze? A! Łączy się przez jakiś program top-netinfo, czy jakoś tak.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc!
Pozdrawiam, Marcin!
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Internet w laptopie na kartę?
1. Kupić modem bez Simlocka
2. Zakupić starter internetu na kartę - polecam przejrzeć strony operatorów pod hasłem internet na kartę. Od siebie polecam Orange Free na kartę z Allegro - 6GB za 30zł.
2. Zakupić starter internetu na kartę - polecam przejrzeć strony operatorów pod hasłem internet na kartę. Od siebie polecam Orange Free na kartę z Allegro - 6GB za 30zł.
-
Jaki modem najlepiej kupić w takim razie?Jeśli ten pakiet mi się skończy to w jaki sposób go doładować?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Na przykład Huawei E173U-2 w salonach Playa za 129zł.
Jak się pakiet kończy to doładowujesz za 100zł i otrzymujesz w przypadku Orange 100zł (do wykorzystania na wszystko) i 6GB bonusu. Ale ja wolę na Allegro kupić kartę z 6GB za 30zł. Nie ma na niej środków pieniężnych (jest tylko bonus 6GB) ale jest o prawie 1/4 taniej.
Jak się pakiet kończy to doładowujesz za 100zł i otrzymujesz w przypadku Orange 100zł (do wykorzystania na wszystko) i 6GB bonusu. Ale ja wolę na Allegro kupić kartę z 6GB za 30zł. Nie ma na niej środków pieniężnych (jest tylko bonus 6GB) ale jest o prawie 1/4 taniej.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Maciek764, 
Przy tym o wiele bezpieczniej-nie ma problemu znikających środków o których sygnalizują inni użytkownicy. http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=379511#379511Ale ja wolę na Allegro kupić kartę z 6GB za 30zł. Nie ma na niej środków pieniężnych (jest tylko bonus 6GB) ale jest o prawie 1/4 taniej.

jareq
-
Witam.
Mam nadzieję że nikt mnie nie zje na dzień dobry za podłączenie się do tematu;)
Problem mam podobny, jestem na delegacji, przydałby się internet. Rozumiem że muszę kupić modem, ale mam pytanie odnośnie operatora.
Mam kartę z plusa, z której w sumie nie korzystam, a i tak musze ją doładowywać co miesiąc za 50zł(Błędy kosztują...), i trochę już tam nagromadziłem.
Czy jest możliwość żeby z tej karty korzystać z neta? Musze coś zmieniać u operatora?
Jestem zupełnie zielony w temacie, więc proszę o wyjaśnienie "Jak krowie na rowie"
Z góry dzięki:)
Mam nadzieję że nikt mnie nie zje na dzień dobry za podłączenie się do tematu;)
Problem mam podobny, jestem na delegacji, przydałby się internet. Rozumiem że muszę kupić modem, ale mam pytanie odnośnie operatora.
Mam kartę z plusa, z której w sumie nie korzystam, a i tak musze ją doładowywać co miesiąc za 50zł(Błędy kosztują...), i trochę już tam nagromadziłem.
Czy jest możliwość żeby z tej karty korzystać z neta? Musze coś zmieniać u operatora?
Jestem zupełnie zielony w temacie, więc proszę o wyjaśnienie "Jak krowie na rowie"
Z góry dzięki:)
-
- Mistrz bezprzewodowy
Pakiety internetowe w Mixie
http://internet.plus.pl/indywidualni/in ... w-plus-mix
U operatora nic zmieniać nie musisz raczej.
http://internet.plus.pl/indywidualni/in ... w-plus-mix
U operatora nic zmieniać nie musisz raczej.
-
Na ile starcza taki pakiet 6gb? Nie ściągając plików audio oraz video.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Korzystaj w domu z netu nie ściągając audio i video i zobacz we właściwościach połączenia sieciowego ile zjadło
Każdy ma inny profil korzystania z netu.

-
Reasumując - modem z play'a oraz oragne free z allegro to bardzo dobre połączenie, tak? Jeśli kupie ten modem z play'a, czy on nie będzie miał sim lock'a?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Maggajwer, 
Oczywiście że możesz: musisz mieć telefon skonfigurowany pod połączenie internetowe lub łatwiej i wygodniej kupić modem z Plusa, ewentualnie innej sieci bez simlock-a (koszt ok. 100zł w wersji low x2 technicznie bardziej zaawansowany).Czy jest możliwość żeby z tej karty korzystać z neta? Musze coś zmieniać u operatora?
Do www,poczty-nawet na kilka miesięcy, do video filmów-kilka godzin.
Na ile starcza taki pakiet 6gb?

jareq
-
Czyli tak: Kupuję modem, wykupuję pakiet, i śmigam? A co do tych pakietów z plusa: ten pakiet z 500mb, to coś na zasadzie: mam 500mb z pełną szybkością, a jeśli je wyczerpię to dalej moge korzystać z neta, z tym że transfer będzie mniejszy? Jak tak to świetnie:)jarek999 pisze:Maggajwer,Oczywiście że możesz: musisz mieć telefon skonfigurowany pod połączenie internetowe lub łatwiej i wygodniej kupić modem z Plusa, ewentualnie innej sieci bez simlock-a (koszt ok. 100zł w wersji low x2 technicznie bardziej zaawansowany).<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Apropo modemu. Takie cudo może być?
http://allegro.pl/2-x-sony-ericsson-gc8 ... 13820.html
Jeden z nich ma simlock na plusa, więc teoretycznie mógłbym z niego korzystać, ale praktyki nie mam, więc nie wiem jak to będzie.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-01-08, 11:34 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-01-08, 11:34 przez Maggajwer, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Łączę się za pomocą aplikacji top-netinfo, czy jakiejś innej?
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie pchaj się w taki zabytek. Kup coś co ma minimum HSPA 2100/900MHz czyli powiedzmy Huawei e173-u2 z Play jeżeli koniecznie chcesz PCMCIA/PCCARD to sprawdź jaki port masz w laptopie, nowe laptopy mają ExpressCard 34(54) i taki modem musisz zakupić. Może laptop ma opcję WWAN i wtedy najwygodniejszy by był modem wewnętrzny. W Plusie UMTS900 jest przydatny.Maggajwer pisze:Takie cudo może być?
Nie pomagam na PW!