Router 3G z Wi-Fi i gniazem antenowym
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Router 3G z Wi-Fi i gniazem antenowym
Witam
Posiadam router Huawei E5832 + Internet w Play lecz urządzenie nie spełnia moich oczekiwań
ponieważ brakuje w nim gniazda antenowego
czy mógł bym prosić o podpowiedź jaki inny router mogę użyć
Posiadam router Huawei E5832 + Internet w Play lecz urządzenie nie spełnia moich oczekiwań
ponieważ brakuje w nim gniazda antenowego
czy mógł bym prosić o podpowiedź jaki inny router mogę użyć
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Router 3G z Wi-Fi i gniazem antenowym
Proszę http://welcom.pl/p/pl/377/zalip+cdg561a ... +mbps.html brakuje mu tylko UMTS900Xlim pisze:czy mógł bym prosić o podpowiedź jaki inny router mogę użyć
Nie pomagam na PW!
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Pytanie o którą antenę chodzi? 3g czy wlan?Xlim pisze:ponieważ brakuje w nim gniazda antenowego
Jak widać będą problemy z dostępnością. Option wypuścił nową wersję swojego routera 3g http://welcom.pl/p/pl/410/option+globes ... +mbps.html w którym jest gniazdo antenowe modemu, do tego pełny zakres UMTS.wojteks pisze:Proszę
A co do anteny wlan, lepiej sprawić sobie dodatkowy AP, tam gdzie brakuje zasięgu, podpinając go kablem do routera.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Mistrz bezprzewodowy
krystianb, 
Za tą kasę to przerost formy nad treścią-nic tylko postawić w salonie i robić zdjęcia dla gazetek... Mając taki budżet można kupić bdb zestaw (router+modem) na miarę LTE.w którym jest gniazdo antenowe modemu, do tego pełny zakres UMTS.

jareq
-
chodzi mi o antene 3g ponieważ chciałbym polepszyć zasię
myślałem żeby kupić taki router do tego jakiś modem huawei (paluszek) i antene
http://allegro.pl/router-tp-link-tl-mr3 ... 18574.html
myślałem żeby kupić taki router do tego jakiś modem huawei (paluszek) i antene
http://allegro.pl/router-tp-link-tl-mr3 ... 18574.html
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Wymagań co do ceny nie było, a miało być jedno urządzenie. Cóż taki urok sprzętu choć projektowanego w europie i też porządnego pilnowania chińskich rączek to produkujących. Urządzenie w jednym kawałku będzie stabilniejsze, bo choćby nie będzie cierpieć na zbyt niski prąd na złączu usb.jarek999 pisze:Za tą kasę to przerost formy nad treścią
-
- Mistrz bezprzewodowy
krystianb, 
Tego to nie wiemy bo nie ma wiarygodnych testów przeprowadzonych w PL. Co do wydajności zasilania portu USB to np. Dovado w modelu 4GR przewidział takie problemy i zastosował wydajną przetwornicę, do zestawu można dorzucić modem-nawet klasy LTE.Urządzenie w jednym kawałku będzie stabilniejsze, bo choćby nie będzie cierpieć na zbyt niski prąd na złączu usb.

jareq
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Wątpię, żeby nie wiedzieli ile ich modem prądu zużywa. Z resztą zasilany jest najprawdopodobniej z 3.3V jak reszta routera. A na myśli miałem problemy z TL-MR3220 i 3420.jarek999 pisze:Tego to nie wiemy
- wel.com
- Użytkownik forum
Option Globe Surfer III+ jest zasilany przez 5V, 3A.
Pozdrawiam
[email protected]
[email protected]
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
No to jak tak, to zaproponujmy jescze coś, co bezpośrednio potrafi zastąpić E583x - ZTE MF60.
-
- Stały użytkownik forum
Albo Huawei E583C, ma wyjście antenowe
Najciemniej pod latarnią. Można znaleźć na alledrogo. I tylko 345 złotych
[ Dodano: 2012-02-14, 12:40 ]
AAA, jest to "następca" e585, ale ma inny wygląd i złącze antenowe. Czyli też mobilny router.

[ Dodano: 2012-02-14, 12:40 ]
AAA, jest to "następca" e585, ale ma inny wygląd i złącze antenowe. Czyli też mobilny router.
Huawei E398, E586, Nokia CS-15 / Samsung Galaxy S Advance
Dovado Tiny + TP-LINK TL-WR1043ND + E398 + 2x ATP-14( -51dBi na LTE ) = Moja sieć domowa
Dovado Tiny + TP-LINK TL-WR1043ND + E398 + 2x ATP-14( -51dBi na LTE ) = Moja sieć domowa

-
Router z modemem 3G do samochodu
Cześć! A ja poszukuję podobnie jak kolega routera z modemem 3G, działającego z AERO2, tylko problem mam inny: chcę żeby router automatycznie startował po podłączeniu zasilania (bateria mi nie jest potrzebna).
Chcę umieścić router w podłokietniku, w samochodzie. Mam tam złącze antenowe i zasilanie.
Tylko nie chcę za każdym razem pamiętać o włączeniu routera.
Na chwilę obecną wymogi spełnia np. asus 330n3g + E3131 i taki zestaw zamówiłem za około 250zł, ale w uchwycie od iPhone4, który jest u mnie w podłokietniku znacznie lepiej prezentowałby się ZTE MF60.. tylko co z tego skoro musiałbym go włączać i o tym pamiętać.
Może coś Wam przychodzi do głowy? A może MF60 tak właśnie działa?
Dzięki za wszelkie sugestie
Michał
Chcę umieścić router w podłokietniku, w samochodzie. Mam tam złącze antenowe i zasilanie.
Tylko nie chcę za każdym razem pamiętać o włączeniu routera.
Na chwilę obecną wymogi spełnia np. asus 330n3g + E3131 i taki zestaw zamówiłem za około 250zł, ale w uchwycie od iPhone4, który jest u mnie w podłokietniku znacznie lepiej prezentowałby się ZTE MF60.. tylko co z tego skoro musiałbym go włączać i o tym pamiętać.
Może coś Wam przychodzi do głowy? A może MF60 tak właśnie działa?
Dzięki za wszelkie sugestie
Michał