upload w umts-problem

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
szalony
Specjalista bezprzewodowy-senior

upload w umts-problem

Post autor: szalony »

Mam taki problem :? kupilem nokie E61i i jednym z czynnikow bylo to ze ta nokia ma niby w umts upload do 384kb/s zgodnie np z ta strona -http://europe.nokia.com/A4344023 , ale w umts mam upload na niej fatalny 7-9kB/s :evil: to juz w edge mam 12-14kB/s w 2 szczelinach , choc ubolewam ze zaden polski operator nie udostepnia 3 szczelin do uploadu (22kB/s teoretycznie)i 5 downloadu w gprs/edge :( ten upload mam tak wolny zarowno w erze jak i plusie - jak myslicie do kogo startowac z uwagami-pretensjami - nokii czy operatorow :?: Choc wiem ze i tak nic nie wskoram ale strasznie denerwuja mnie takie sprawy ze - ktos mowi A a sie okazuje za klamie jak pies :evil: Podobno operatorzy nie blokuja predkosci uploadu - czy ktos z was w umts ma upload na poziomie chocby 30kB/s jesli jego modem w specyfikacji na to pozwala :?:
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Re: upload w umts-problem

Post autor: mar_kow »

szalony pisze:ze ta nokia ma niby w umts upload do 384kb/s

- czy ktos z was w umts ma upload na poziomie chocby 30kB/s jesli jego modem w specyfikacji na to pozwala :?:
...384 kb/s to ona wyciąga ale w download - upload jest z reguły 1/4-tą tej wielkości. I tak jest w przypadku wszystkich operatorów i możliwości sprzętowych... W moim przypadku czy to wcześniej na telefonie czy modemie miałem i mam prawie "fabryczny" transfer "od" i "do"...
Ostatnio zmieniony 2007-06-27, 19:06 przez mar_kow, łącznie zmieniany 2 razy.
waszkins
Początkujący użytkownik forum

Post autor: waszkins »

ja u siebie w toruniu zarowno na motce c980 jak i nokii e61 upload na plusie i erze 60kbps i ani grama wiecej....blok jak nic??? :lol:
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Fanta »

@mar_kow mam pytanie, co Twój post wyżej wnosi do tematu?

EDIT:

Cwany lis z Ciebie @mar_kow, bo zamiast napisać nowego posta, to edytowałeś tamtego co nic nie wnosił do tematu, a ludziska sobie myślą co ja tutaj wypisuję. Bardzo nie ładne zachowanie :evil:
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]
szalony
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: szalony »

I wszystko jasne - dostalem szoku w Gdansku w Plusie upload w umts jest do 386kb/s - i wysyla mi pliki z predkosciami 43-46kB/s - piekna sprawa , co ciekawe w edge sa takze 3 szczeliny do uploadu i leci to okolo 20kB/s :) Wiec Plus chyba jest jednak liderem faktycznie w necie... W erze i orange upload jest max 9kB w umts i 14kB w edge na sekunde... Moze czas by te sieci upload poprawily ? I nie mam tu na mysli hsupa ... Bo Plus moze a Era i Orange juz nie ???
radekgers
Stały użytkownik forum

Post autor: radekgers »

Hm, w Orange od kilku miesięcy mam upload powyżej 300kilobitów. Okolice Warszawy.
ODPOWIEDZ