Skype przez GPRS?

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
S.N.A.J.P.E.R
Stały użytkownik forum

Skype przez GPRS?

Post autor: S.N.A.J.P.E.R »

Witam, po nie udanym pie***niu się 2-óch dni z routerem w celu przeciągniecia stałego łącza dosyć znanej radiówki dałem sobie spokój ponieważ panowie z radiówki postarali się o bardzo dobre zabezpieczenia nielegalnego przeciągniecia łączą i niech im tam będzie niech sobie tą radiówke wsadzą (wiadomo gdzie)!. i dałem sobie spokój szkoda czasu i oczywiście kasy która poszła w błoto..., zależało mi bardzo na Skype dlatego próbowałem załatwić sobie stałe łącze niestety nie udało się :( i mam pytanie czy da się pogadać przez Skype przez Internet GPRS? słyszałem podobno że nie?

--
Kolego
@S.N.A.J.P.E.R emocje zostaw u siebie w domu, nie musisz ich okazywać na forum...
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Re: Skype przez GPRS?

Post autor: Fanta »

Temat wielokrotnie wałkowany, wystarczyło użyć opcji ObrazekSzukaj tematow na forum i wpisać "Skype"
Co do Twojego pytania to najlepiej jak byś sam sprawdził, bo u jednego na GPRS da się rozmawiać, a u drugiego na EDGE są problemy. Głównym mankamentem są opóźnienia.
Osobiście polecam Spik-a, u mnie o wiele lepiej się przez niego rozmawia.
Godzina rozmowy przez Spik-a to około 9mb danych (2,7 zł na SimData)
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]
ODPOWIEDZ