Router TP-Link TL-WR1043ND
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Re: Router TP-Link TL-WR1043ND
odkopuję. Czy ten router zagra z huawei e398 od Cyfrowego z LTE ? 

-
- Stały użytkownik forum
-
- Stały użytkownik forum
Naprawdę? serio działa z LTE?jakieś testy już były? 

-
- Stały użytkownik forum
Każdy z openwrt będzie działał, bo sterowniki go obsługują. Jego wydajność to inna już sprawa, ale modem będzie obsługiwany.
https://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam.Jo_gurt pisze:Sniegov, daj znać jak testy tego Linksysa. Sam jestem ciekawy
W koncu kupiłęm Asusa RT-N56U spokojnie idze na ponad 200Mbps i widać, że ma sporo zapasu mocy.
Co do Linksysa to duzo było negadywnych opini i problemów i nie był aż tak ogolnodostępny jak Asus.
TP Link był fajny i Asus może ma bardziej ubogie menu ale ten speed i zapsa mocy jest widoczny.
Jak na sieć składająca sie z servera NAT i 7 urządzeń na switchu spokojnie daje rade. TP-Link po prostu sie
pocił jak ściagałem cos z prędkościa 112Mbps.
Anyway sprzedaje za parę dni TP-Linka TL-WR1043ND na allegro nick Sniegov, używany z gwarancja jeszcze
na +/- 1 rok za 99zł (akucja - cena początkowa): http://allegro.pl/tp-link-tl-wr1043nd-i1979264642.html
-
- Użytkownik forum
TL-WR1043ND
http://twojepc.pl/html/test_routera_tp_ ... liink6.jpg
http://wiki.openwrt.org/_detail/inbox/t ... tl-wr941nd
1043 AR9132@400 32RAM 8FLASH
941 AR9132@400 32RAM 4FLASH (wersja 1.0 8FLASH)
pytanie czy w 1043 jest możliwość podkręcenia mocy nadawczej?
parametry niby te same co w 941
ale tor nadawczy 1043 wydaje się większy
witam chyba nie tu umieściłem post gdzie trzeba w razie czego prośba do administratora
o przeniesienie
http://wiki.openwrt.org/_detail/inbox/t ... tl-wr941nd
1043 AR9132@400 32RAM 8FLASH
941 AR9132@400 32RAM 4FLASH (wersja 1.0 8FLASH)
pytanie czy w 1043 jest możliwość podkręcenia mocy nadawczej?
parametry niby te same co w 941
ale tor nadawczy 1043 wydaje się większy
witam chyba nie tu umieściłem post gdzie trzeba w razie czego prośba do administratora
o przeniesienie

-
- Stary wyga bezprzewodowy
A zapytam z ciekawości po co ?linkilink pisze:pytanie czy w 1043 jest możliwość podkręcenia mocy nadawczej?

Mam ten ruter i ma naprawdę porządne radio.
Zasięg i pokrycie sygnałem jest bardzo dobre moim zdaniem na tle konkurencji.

Ostatnio zmieniony 2012-01-15, 19:43 przez Romek, łącznie zmieniany 1 raz.
Romek
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
-
- Użytkownik forum
to prawda ruter bardzo dobry w innym poście opisałem o co dokładnie chodzi
znalazłem jeszcze takie cudo tp-linka
Chip: Atheros AR7242, 400MHz RAM: 64MB Zentel A4S12D40FTP-GS wbudowanej pamięci flash: 8MB Switch: Realtek RTL8367R moduł Wi-Fi: Atheros AR9380
http://www.tp-link.com/en/products/deta ... L-WR2543ND
http://s42.radikal.ru/i095/1112/a5/0a6249f0ccd0.jpg
piszą że ma zwiększona moc i 5Ghz
może ktoś testował to niech da znać jak działa
znalazłem jeszcze takie cudo tp-linka
Chip: Atheros AR7242, 400MHz RAM: 64MB Zentel A4S12D40FTP-GS wbudowanej pamięci flash: 8MB Switch: Realtek RTL8367R moduł Wi-Fi: Atheros AR9380
http://www.tp-link.com/en/products/deta ... L-WR2543ND
http://s42.radikal.ru/i095/1112/a5/0a6249f0ccd0.jpg
piszą że ma zwiększona moc i 5Ghz
może ktoś testował to niech da znać jak działa
-
To jest nowość, nie wiem czy ktoś to sprzedaje już w Polsce.
Moc wszystkich urządzeń WiFi jest bardzo podobna i wynosi max 20 dB liczone łącznie,moc radia + zysk anteny (100mW) dla pasma 2.4 GHz i ograniczona przez prawo (przepisy).
5 GHz jest dobre na razie w blokowiskach gdzie pasmo 2.4 GHz jest mocno zaśmiecone (czytaj zajęte) ale i to się w końcu zmieni jak sprzęt stanieje. Ponadto ma mniejszy zasięg bo przeszkody: ściany bardziej tłumią wyższe częstotliwości.
Tylko dobór odpowiednich anten i lokalizacja sprzętu może tu coś pomóc.
Moc wszystkich urządzeń WiFi jest bardzo podobna i wynosi max 20 dB liczone łącznie,moc radia + zysk anteny (100mW) dla pasma 2.4 GHz i ograniczona przez prawo (przepisy).
5 GHz jest dobre na razie w blokowiskach gdzie pasmo 2.4 GHz jest mocno zaśmiecone (czytaj zajęte) ale i to się w końcu zmieni jak sprzęt stanieje. Ponadto ma mniejszy zasięg bo przeszkody: ściany bardziej tłumią wyższe częstotliwości.

Tylko dobór odpowiednich anten i lokalizacja sprzętu może tu coś pomóc.

Ostatnio zmieniony 2012-01-15, 20:37 przez Romek, łącznie zmieniany 1 raz.
Romek
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Tylko dla 5GHz max EIRP jest 1W.Romek pisze:Ponadto ma mniejszy zasięg bo przeszkody: ściany bardziej tłumią wyższe częstotliwości.
-
Z uwagi na przepisy w UE wykluczone.linkilink pisze:piszą że ma zwiększona moc i 5Ghz
[ Dodano: 2012-01-15, 20:28 ]
Obawiam się , a nawet jestem pewien iż te 0,1 W w 2.4 GHz będzie miało większy zasięg niż 1 W na 5 GHz (tam tłumienie jest naprawdę potężne, kabli antenowych, przeszkód, drzew, ścian, szyb czy liściJo_gurt pisze:Tylko dla 5GHz max EIRP jest 1W.

Oczywiście jest to jakieś rozwiązanie - szczególnie w miastach w blokach, tam teraz jest naprawdę ciężko).
[ Dodano: 2012-01-15, 20:35 ]
Ten 1 W na 5GHz to żadna nowość, to obowiązuje od dość dawna, tylko ten sprzęt z uwagi na ceny i niską popularność nie był eksponowany. TP-LINK na pewno sprawi iż będzie popularny.

[ Dodano: 2012-01-15, 20:46 ]
Oprócz nowego "dizajnu" i większej funkcjonalności na więcej bym nie liczył, a na pewno nie na większy zasięg.

[ Dodano: 2012-01-15, 20:49 ]
A nowy dizajn ruterka TP-LINKA mi się podoba.

Romek
-
Witam
Jako, ze to moj pierwszy post, serdecznie witam kolezanki i kolegow
Mam pytanie odnosnie routera, o ktorym mowa w tym temacie. Czy urzadzenie to moze dzialac jednoczesnie w tybie n i g?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Edit
Do kolegi Sniegova: jak sprawdza sie Twoj Asus? Mam od kilku dni takie samo lacze i zastanawiam sie, czy kupowac lepszy router, jesli bede laczyl sie z laptopa przez wbudowana karte?
Pozdro, Mayki
Jako, ze to moj pierwszy post, serdecznie witam kolezanki i kolegow

Mam pytanie odnosnie routera, o ktorym mowa w tym temacie. Czy urzadzenie to moze dzialac jednoczesnie w tybie n i g?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Edit
Do kolegi Sniegova: jak sprawdza sie Twoj Asus? Mam od kilku dni takie samo lacze i zastanawiam sie, czy kupowac lepszy router, jesli bede laczyl sie z laptopa przez wbudowana karte?
Pozdro, Mayki
-
- Użytkownik forum
witam posiadam taki ruter u mnie działa w mixie bgn
w ustawieniach nie ma pracy w g-n
pozdrawiam
w ustawieniach nie ma pracy w g-n
pozdrawiam
SKYNET = THE NEW WORLD ORDER
-
Tak jest kompatybilne z B/G/N do 300 Mb/sMaykidrum pisze:Czy urzadzenie to moze dzialac jednoczesnie w tybie n i g?
Romek
-
Dzięki serdeczne za odpowiedzi 

-
Witam,
w domu mam internet dostarczany drogą radiową przez lokalnego dostawcę.
Chcę zakupić ten router i w związku z tym mam kilka pytań:
1). Czy ten model TL-WR1043ND do tego rodzaju netu się nadaje ?
2). Czy da radę z mocą/zasięgiem jeśli będzie zamontowany na piętrze, a z lapkiem będę na parterze: po drodze 2 ściany z cegły i betonowy strop, ale po drodze również są obszerne schody, które chyba będą polepszały możliwości zasięgu ; odległość w linii prostej przez przeszkody ca. 15 m ??
3).Czy ten router można podpiąć bezpośrednio do kabla idącego od anteny radiowego internetu, czy potrzebny jest przed nim dodatkowo jakiś modem ?
Zaawansowanym znawcom te pytania mogą się wydawać proste, ale każdy kiedyś zaczyna
Z góry dzięki za odpowiedź.
w domu mam internet dostarczany drogą radiową przez lokalnego dostawcę.
Chcę zakupić ten router i w związku z tym mam kilka pytań:
1). Czy ten model TL-WR1043ND do tego rodzaju netu się nadaje ?
2). Czy da radę z mocą/zasięgiem jeśli będzie zamontowany na piętrze, a z lapkiem będę na parterze: po drodze 2 ściany z cegły i betonowy strop, ale po drodze również są obszerne schody, które chyba będą polepszały możliwości zasięgu ; odległość w linii prostej przez przeszkody ca. 15 m ??
3).Czy ten router można podpiąć bezpośrednio do kabla idącego od anteny radiowego internetu, czy potrzebny jest przed nim dodatkowo jakiś modem ?
Zaawansowanym znawcom te pytania mogą się wydawać proste, ale każdy kiedyś zaczyna

Z góry dzięki za odpowiedź.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Ten router ma tylko jedno radio, albo wifi, albo dostęp do sieci operatora (nie wiem czy możliwy na fabrycznym sofcie) i nic tu 3 anteny nie pomogą.
Co do zasięgu to prawo głównie ogranicza jego zasięg, różnice są raczej minimalne.
Co do zasięgu to prawo głównie ogranicza jego zasięg, różnice są raczej minimalne.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Zależy czy ten kabel od anteny to koncentryk czy skrętka.sonic2 pisze:3).Czy ten router można podpiąć bezpośrednio do kabla idącego od anteny radiowego internetu, czy potrzebny jest przed nim dodatkowo jakiś modem ?
Do kompa wtykasz prostokątną wtyczkę (RJ45) czy nakręcasz okrągłą (jakiś rodzaj TNC)?
-
Zgadza się.krystianb pisze:Ten router ma tylko jedno radio, albo wifi, albo dostęp do sieci operatora
Na fabrycznym nie da rady - nie ma trybu WISP ani Client.krystianb pisze:nie wiem czy możliwy na fabrycznym sofcie
Powinien sobie poradzić, jeśli nie ten - to żaden nie da rady.sonic2 pisze: Czy da radę z mocą/zasięgiem jeśli będzie zamontowany na piętrze, a z lapkiem będę na parterze: po drodze 2 ściany z cegły i betonowy strop,

Romek
-
Witam ponownie,
Przyjechałem właśnie do domu z trasy i chciałem sprawdzić dokładnie „naocznie” jak mam podłączone; obecnie mam w domu internet rozprowadzony „po kablu” -> ten kabel idący od anteny radiowego internetu, w domu podłączony jest wtyczką RJ45 do switcha D-Linka DES-1008D. Nie ma żadnego dodatkowego urządzenia jako modem.
Jako dodatkową informację mogę podać, że mój sąsiad odbierający tak jak ja internet radiowy ma modem TP-Link TL WR743ND i u niego wszystko działa bez dodatkowego modemu. I pewnie bym kupił taki sam, ale chciałem model o mocniejszym zasięgu ( z trzema antenkami
) bo sąsiad ma mniejszy dom i parterowy, a mój z piętrem.
No i u mnie prędkość i tak ogranicza mi karta laptopa do 150 Mb/s – więc te 300 Mb/s i tak bym nie osiągnął. Wybierając ten model TL-WR1043ND sugerowałem się jedynie tym, żeby miał mocniejszy zasięg.
Ale piszecie powyżej, że źle wybrałem, więc już chyba zostanie mi tylko kupić model taki sam jak u sąsiada bo wiem przynajmniej, że pracuje prawidłowo na naszym radiowym necie. Ale ten jego model kosztuje tylko ca.100 zł, więc założyłem, że jest za tani, aby działał u mnie przez betonowy strop - może błędnie założyłem jednak.
Pozdrawiam
Przyjechałem właśnie do domu z trasy i chciałem sprawdzić dokładnie „naocznie” jak mam podłączone; obecnie mam w domu internet rozprowadzony „po kablu” -> ten kabel idący od anteny radiowego internetu, w domu podłączony jest wtyczką RJ45 do switcha D-Linka DES-1008D. Nie ma żadnego dodatkowego urządzenia jako modem.
Jako dodatkową informację mogę podać, że mój sąsiad odbierający tak jak ja internet radiowy ma modem TP-Link TL WR743ND i u niego wszystko działa bez dodatkowego modemu. I pewnie bym kupił taki sam, ale chciałem model o mocniejszym zasięgu ( z trzema antenkami

No i u mnie prędkość i tak ogranicza mi karta laptopa do 150 Mb/s – więc te 300 Mb/s i tak bym nie osiągnął. Wybierając ten model TL-WR1043ND sugerowałem się jedynie tym, żeby miał mocniejszy zasięg.
Ale piszecie powyżej, że źle wybrałem, więc już chyba zostanie mi tylko kupić model taki sam jak u sąsiada bo wiem przynajmniej, że pracuje prawidłowo na naszym radiowym necie. Ale ten jego model kosztuje tylko ca.100 zł, więc założyłem, że jest za tani, aby działał u mnie przez betonowy strop - może błędnie założyłem jednak.
Pozdrawiam
- Rilicek
- Specjalista bezprzewodowy-junior
1. Cena nie jest wyznacznikiem zasięgu routera.
2. Jeżeli internet rozdzielasz switchem, to 1043ND jak najbardziej się nadaje.
3. Jeżeli chodzi o zasięg to najlepiej router ustaw gdzieś w centralnej części swojego domu.
2. Jeżeli internet rozdzielasz switchem, to 1043ND jak najbardziej się nadaje.
3. Jeżeli chodzi o zasięg to najlepiej router ustaw gdzieś w centralnej części swojego domu.
orange -> EchoLife HG612 + 2xNetgear R6220 (OpenWrt 19.07 z LuCI)
System: openSUSE
http://software.opensuse.org/
System: openSUSE
http://software.opensuse.org/
-
TP-Link TL WR743ND
Mam ten ruter nie jest zły, ma podobnie jak wszystkie TP-LINKI dobry zasięg.
Mogę go polecić do przeciętnego mieszkania lub małego domu.
Mam również TL-WR1043ND - jest szybszy, ma dzięki MIMO (3 antenom bardziej równomierne pokrycie) i dzięki innemu chipsetowi radiowemu zdecydowanie większy zasięg, może pokryć sygnałem nawet 2 piętrowy dość duży dom - mój
(ustawiasz go centralnie w budynku).
Do większych domów mogę go śmiało polecić.
Podobnie zresztą jak TL-WR941ND który ma identyczne radio
[ Dodano: 2012-02-25, 21:20 ]
Mam ten ruter nie jest zły, ma podobnie jak wszystkie TP-LINKI dobry zasięg.
Mogę go polecić do przeciętnego mieszkania lub małego domu.
Mam również TL-WR1043ND - jest szybszy, ma dzięki MIMO (3 antenom bardziej równomierne pokrycie) i dzięki innemu chipsetowi radiowemu zdecydowanie większy zasięg, może pokryć sygnałem nawet 2 piętrowy dość duży dom - mój

Do większych domów mogę go śmiało polecić.

Podobnie zresztą jak TL-WR941ND który ma identyczne radio
[ Dodano: 2012-02-25, 21:20 ]
sonic2 pisze: obecnie mam w domu internet rozprowadzony „po kablu” -> ten kabel idący od anteny radiowego internetu, w domu podłączony jest wtyczką RJ45 do switcha D-Linka DES-1008D.
Nada się, bierz śmiało TL-WR1043ND lub TL-WR941ND te modele mają mocniejsze WiFi od pozostałych TP.sonic2 pisze:Wybierając ten model TL-WR1043ND sugerowałem się jedynie tym, żeby miał mocniejszy zasięg.
Romek
-
Dzięki wszystkim za wskazówki. Jednak na koniec chcialem się upewnić czy dobrze wszystko zrozumiałem:
- w domu mam internet dostarczany drogą radiową przez lokalnego dostawcę i stosuję switch D-Linka DES-1008D jako rozdzielacza "po kablu". Nie mam żadnego innego urządzenia dodatkowo, więc prawdopodobnie on ma w sobie modem (no bo do radiowego chyba musi być jakiś modem).
Piszecie, że skoro internet rozdzielam switchem to się nadaje model TL-WR1043ND - ten który chciałem zakupić i to mnie cieszy.
Jednak padło również stwierdzenie, że się nie nadaje bo "nie ma trybu WISP ani Client" (nie do końca wiem o co chodzi) - ale rozumiem, że w tym momencie skoro switcha zostawiam i do niego dopiero podłącze TL-WR1043ND ( kabel od anteny->switch-> modem wi-fi) to się nadaje i będzie funkcjonował.
czyli mogę kupować potrójnego-antenkowca
, czy dobrze rozumuję koledzy ??
PS.
Chciałem Wam kliknąć "pomógł", ale nie mam/nie widzę takiego przycisku .
- w domu mam internet dostarczany drogą radiową przez lokalnego dostawcę i stosuję switch D-Linka DES-1008D jako rozdzielacza "po kablu". Nie mam żadnego innego urządzenia dodatkowo, więc prawdopodobnie on ma w sobie modem (no bo do radiowego chyba musi być jakiś modem).
Piszecie, że skoro internet rozdzielam switchem to się nadaje model TL-WR1043ND - ten który chciałem zakupić i to mnie cieszy.
Jednak padło również stwierdzenie, że się nie nadaje bo "nie ma trybu WISP ani Client" (nie do końca wiem o co chodzi) - ale rozumiem, że w tym momencie skoro switcha zostawiam i do niego dopiero podłącze TL-WR1043ND ( kabel od anteny->switch-> modem wi-fi) to się nadaje i będzie funkcjonował.
czyli mogę kupować potrójnego-antenkowca

PS.
Chciałem Wam kliknąć "pomógł", ale nie mam/nie widzę takiego przycisku .
- wojteks
- *** Administrator ***
Masz w antenie router dlatego działa Ci w domu przez switch.sonic2 pisze:więc prawdopodobnie on ma w sobie modem
Nie potrzebujesz routera a tylko AP (można tak też router skonfigurować).
To może tylko autor tematu.sonic2 pisze:Chciałem Wam kliknąć "pomógł",
Nie pomagam na PW!
-
Witam
Mam szybkie pytanie: kupiłem ten router i na razie chcę go potestować na oficjalnym FW nie mniej jednak wygląda na to że router na starszy oficjalny soft - czy można bez problemu go wgrać i potem jak będę chciał wrzucić open wrt nie będzie problemów ??
Pozdrawiam
PS-co do wifi jak faktycznie wyglądają parametry nadawania w ujęciu procentowym (może ktoś wie) ??
Mam szybkie pytanie: kupiłem ten router i na razie chcę go potestować na oficjalnym FW nie mniej jednak wygląda na to że router na starszy oficjalny soft - czy można bez problemu go wgrać i potem jak będę chciał wrzucić open wrt nie będzie problemów ??
Pozdrawiam
PS-co do wifi jak faktycznie wyglądają parametry nadawania w ujęciu procentowym (może ktoś wie) ??
Huawei E3131u2
RBM One
Samsung GT-S5380D
RBM One
Samsung GT-S5380D
-
- Użytkownik forum
witam,
poczytaj tutaj na temat tego routera i softu jaki można na niego wgrać:
OpenWRT
swojego czasu miałem połączony ten router bezprzewodowo do nadajnika wifi, następnie udostępniałem internet poprzez wifi i po lanie.
jak masz więcej pytań to pytaj...
PS
zobacz czy w ustawieniach WAN masz możliwość wyboru DHCP bezprzewodowo.
poczytaj tutaj na temat tego routera i softu jaki można na niego wgrać:
OpenWRT
swojego czasu miałem połączony ten router bezprzewodowo do nadajnika wifi, następnie udostępniałem internet poprzez wifi i po lanie.
jak masz więcej pytań to pytaj...
PS
zobacz czy w ustawieniach WAN masz możliwość wyboru DHCP bezprzewodowo.
-
Witam
Na razie nic nie zmieniałem po za wgraniem nowego oficjalnego FW z 4.05.2012 (dodana opcja print serwer w opcjach usb)
Póki co testuje sobie ten router i chodzi dobrze
Na razie w przypadku usb testuje sobie pendrive'a 32GB bo na dysk jakiś większy 2,5" nie mam kasy.
Natomiast mam pytanko: czy w przypadku jeżeli "nie potrzebowałbym" dodatków w stylu torrent itp. jest jakiś faktyczny powód aby zmienić soft na linux'a w tym routerze ?? Czy podstawowe funkcje jakie daje sam goły soft to coś więcej niż OFW ?? (oczywiście poza dodaniem ext)
Pozdro
Na razie nic nie zmieniałem po za wgraniem nowego oficjalnego FW z 4.05.2012 (dodana opcja print serwer w opcjach usb)
Póki co testuje sobie ten router i chodzi dobrze

Na razie w przypadku usb testuje sobie pendrive'a 32GB bo na dysk jakiś większy 2,5" nie mam kasy.
Natomiast mam pytanko: czy w przypadku jeżeli "nie potrzebowałbym" dodatków w stylu torrent itp. jest jakiś faktyczny powód aby zmienić soft na linux'a w tym routerze ?? Czy podstawowe funkcje jakie daje sam goły soft to coś więcej niż OFW ?? (oczywiście poza dodaniem ext)
Pozdro
Huawei E3131u2
RBM One
Samsung GT-S5380D
RBM One
Samsung GT-S5380D
-
Witam.
Wgrałem najnowsze firmware od producenta żeby przetestować Print Serwer i szczerze jestem zaskoczony że działa z Brother MFC-235C (trzeba wgrać ich program na komputerze do wykrycia drukarki przez router), w kwestii hub USB niestety ale w sekcji Storage Sharing będzie wykrywał tylko po jednym dysku
. Jakby TP-LINK zabrał się za firmware i dodał wsparcie na torrenty i poprawił USB na wiele dysków to bym pewnie przy nim pozostał. Teraz siedzę na OpenWRT GargoylePL i ubolewam w tym że nie obsługuje Brothera. Najlepiej jakby ktoś zrobił podobny program jak od Tp-linka "USB Printer Controller" albo poprawić p910nd żeby było możliwość tez skanowania.
Wgrałem najnowsze firmware od producenta żeby przetestować Print Serwer i szczerze jestem zaskoczony że działa z Brother MFC-235C (trzeba wgrać ich program na komputerze do wykrycia drukarki przez router), w kwestii hub USB niestety ale w sekcji Storage Sharing będzie wykrywał tylko po jednym dysku

-
Mam mały problem z tym router'em. Od jakiegoś tygodnia najpierw pojawiły się błedy systemowe (dioda sys off) restart nie wiele pomagał bo po dwóch dniach zrobiło się to samo więc zrobiłem factory setings i niby było wszystko oka aż do dzisiaj... dzisiaj zauważyłem diodę sys świecącą cały czas ech...
Mam wgrany najnowszy OFW TP LINK czy przypadkiem ten soft nie jest za bugowany ??
W każdej z sytuacji po pojawieniu się problemu nie da się wejść do ustawień jedynie można zrobić reset wyłączając zasilanie.
Podejrzewam że zanim wystąpił ten błąd... dostałem dziwnie na maila statystykę jakoś dziwnie starą bez najnowszych wpisów potem przyszedł kolejny uaktualniony o wpisy z 1.06. ech...
Może ktoś wie o co z tym chodzi ??
Mam wgrany najnowszy OFW TP LINK czy przypadkiem ten soft nie jest za bugowany ??
W każdej z sytuacji po pojawieniu się problemu nie da się wejść do ustawień jedynie można zrobić reset wyłączając zasilanie.
Podejrzewam że zanim wystąpił ten błąd... dostałem dziwnie na maila statystykę jakoś dziwnie starą bez najnowszych wpisów potem przyszedł kolejny uaktualniony o wpisy z 1.06. ech...
Może ktoś wie o co z tym chodzi ??

Huawei E3131u2
RBM One
Samsung GT-S5380D
RBM One
Samsung GT-S5380D
-
mam pytanie: czy do tego routera można podłączyć 2 modemy na usb (przez zastosowanie jakiegoś huba) z internetem od różnych operatorów tak aby urządzenia podłączone do routera np 2 komputery i każdy z nich pobierał internet z wybranego modemu? Np. komputer 1 korzysta tylko z internetu z modemu 1, a komputer 2 korzysta tylko z internetu z modemu 2? czy jeśli się da podpiąć 2 modemy to można stworzyć 2 sieci wifi?