Chcę udostępnić internet koleżance w pobliskim szpitalu- 90m
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Chcę udostępnić internet koleżance w pobliskim szpitalu- 90m
Witam,
Mam taki problem. Moja znajoma wylądowała z dzieckiem w szpitalu i wygląda na to że będzie to co najmniej kilkumiesięczny pobyt. Tak się składa, że mieszkam tuż obok tego szpitala. W linii prostej jest to jakieś 90metrów.
Chciałbym jej udostępnić swój internet. Mam neostradę 6mega i router Linksys WAG200. Co potrzebowałbym zakupić, żeby zwiększyć zasięg na tyle żeby ona mogła w miarę normalnie korzystać z internetu. Jest w ogóle szansa na przebicie się do niej sygnałem z budynku do budynku? Router i laptop nie będą się widziały. Wszystko to oczywiście w granicach rozsądnych kosztów.
Poprosiłbym o nieodsyłanie mnie do wyszukiwarki bo musiałbym się całkowicie wgryźć w tematykę, która w sumie niezbyt mnie interesuje a dla znawców tematu to pewnie przysłowiowa bułka z masłem.
Mam taki problem. Moja znajoma wylądowała z dzieckiem w szpitalu i wygląda na to że będzie to co najmniej kilkumiesięczny pobyt. Tak się składa, że mieszkam tuż obok tego szpitala. W linii prostej jest to jakieś 90metrów.
Chciałbym jej udostępnić swój internet. Mam neostradę 6mega i router Linksys WAG200. Co potrzebowałbym zakupić, żeby zwiększyć zasięg na tyle żeby ona mogła w miarę normalnie korzystać z internetu. Jest w ogóle szansa na przebicie się do niej sygnałem z budynku do budynku? Router i laptop nie będą się widziały. Wszystko to oczywiście w granicach rozsądnych kosztów.
Poprosiłbym o nieodsyłanie mnie do wyszukiwarki bo musiałbym się całkowicie wgryźć w tematykę, która w sumie niezbyt mnie interesuje a dla znawców tematu to pewnie przysłowiowa bułka z masłem.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Chcę udostępnić internet koleżance w pobliskim szpitalu- 90m
Pomijajac ze neo nie wolno rozsylac poza lokal, walenie siecia wifi w budynek szpitala jest niezbyt szczesliwym pomyslem. Lepiej zeby znajoma kupila modem i jakis pakiet (n.p. Orange z alegro) - o ile wolno tego uzywac w tym szpitalu.
Nie pomagam na PW.
-
najtaniej to będzie kupić antenkę z allegro typu yagi-uda firmy x
[reklama produktów jednej firmy]
ja kupiłem za 15zł wystawiłem na dach i mam internet na jakieś 200m więc powinno dać radą
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2012-01-20, 19:44 ]
Niestety reklamy takich wynalazków nie tolerujemy.
[reklama produktów jednej firmy]
ja kupiłem za 15zł wystawiłem na dach i mam internet na jakieś 200m więc powinno dać radą
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2012-01-20, 19:44 ]
Niestety reklamy takich wynalazków nie tolerujemy.
Ostatnio zmieniony 2012-01-20, 19:43 przez arreczek212, łącznie zmieniany 1 raz.
-
to faktycznie ważna kwestia ale nie demonizowałbym. Z racji tego, że budynek szpitala przylega do innych budynków telefonem łapię tam kilka sieci lecz rzecz jasna wszystkie zabezpieczone.key pisze:walenie siecia wifi w budynek szpitala jest niezbyt szczesliwym pomyslem.
-
- wojteks
- *** Administrator ***
Temat zamykam, neo nie dzielimy poza lokal.hateregs pisze: Mam neostradę 6mega
Nie pomagam na PW!