Witam z góry przepraszam jestem nowy i jeśli temat był już poruszany to proszę moda o usunięcie tematu.
Opis problemu: posiadam modem huawei E398 po podłączeniu do laptopa na aplikacji iplus na win7 64bit, pokazuje mi zasięg HSUPA+ ,zaraz po uruchomieniu gierki bądź przeglądarki zasięg spada na 3g/HSDPA. BTS oddalony jest około 100m od mieszkania.
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Falowanie zasięgu HSUPA+
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Falowanie zasięgu HSUPA+
A jak z prędkością?
- wojteks
- *** Administrator ***
Zmiany HSPA/UMTS są normalne i wynikają ze sposobu sterowania prędkościami przez stację bazową. Brak przesyłu danych=umts (3G) a przy przesyle danych modem wskakuje na wyższą prędkość HSPA+.velmicek pisze:pokazuje mi zasięg HSUPA+ ,zaraz po uruchomieniu gierki bądź przeglądarki zasięg spada na 3g/HSDPA
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
prędkość oscyluje średnio w granicach 1000 kbps pobieranych danych oraz bardzo niska prędkość wysyłanych danych na iplusie, na PLAYU ( pożyczyłem na próbę) nie miałem takiego problemu wszystko ładnie chodziło i nawet na TeamSpeaku można było płynnie rozmawiać. Czy możliwe jest że winny jest mój modem jeśli podczas łączenia się z BTS który pracuje w częstotliwościach UMTS850/900 oraz UMTS 2100 nie może nawiązać stabilnego połączenia, Jeśli TAK to w jaki sposób można wymusić połączenie dla jednej wybranej częstotliwości
- wojteks
- *** Administrator ***
Przeciążona stacja bazowa, niewiele z tym zrobisz.velmicek pisze:prędkość oscyluje średnio w granicach 1000 kbps pobieranych danych oraz bardzo niska prędkość wysyłanych danych na iplusie
Odpowiednią anteną zewnętrzną można coś polepszyć ale na przeciążenie nie pomoże.velmicek pisze:w jaki sposób można wymusić połączenie dla jednej wybranej częstotliwości
velmicek pisze:BTS oddalony jest około 100m od mieszkania.
Czy aby ta stacja bazowa działa? Na 100m to jakbyś prawie w niej mieszkał.
Nie pomagam na PW!