1 MB za 1 zł- nowa oferta Play

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fazzi
Stały użytkownik forum

1 MB za 1 zł- nowa oferta Play

Post autor: Fazzi »

Interia.pl informuje:
"Czwarty operator postanowił wprowadzić do swojej oferty Pakiet Player, przeznaczony dla osób korzystających z mobilnego internetu.

Zbyt wysokie opłaty za transfer danych w internecie były jednym z największych zarzutów wobec sieci Play. Konieczność zmiany w ofercie była nie do uniknięcia.- Pakiet z tańszymi cenami transmisji danych to nasza odpowiedź na oczekiwania i sugestie klientów intensywnie wykorzystujących komórki do transmisji danych - mówi Jacek Hensler, Dyrektor ds. Marketingu Play.

Abonament za korzystanie z Pakietu kosztuje 30zł miesięcznie. W zamian klient otrzymuje 30 MB. Ważna zaletą pakietu jest naliczanie opłaty co 10kB, co pozwala na optymalne wykorzystanie pakietu.
Pakiet Player możesz bezpłatnie włączyć i wyłączyć w każdej chwili, w zależności od potrzeb klienta. Aby aktywować i dezaktywować Pakiet wystarczy zadzwonić pod numer *502 (połączenie bezpłatne). Z Pakietu mogą korzystać klienci oferty Play Abonament.

Transmisja danych jest rozliczana zawsze w pierwszej kolejności z Pakietu Player, następnie z kwoty abonamentu, a dopiero po wyczerpaniu pakietu złotówek - klient płaci za surfowanie po internecie 5gr/10kB."
Co o tym myślicie? Przydałby się jakiś abonament...
WiFi System = 10 Mbit (w nocy 2 razy szybciej)
Orange CDMA
iPlus LTE
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Re: 1 MB za 1 zł- nowa oferta Play

Post autor: Ufo atakuje »

I tak nieźle jeśli weźmiemy pod uwagę, że to sieć która praktycznie nie ma infrastruktury, a do każdej minuty dopłaca. Na razie sponsorują pozostałych opów i agencje reklamowe, zamiast budować własne nadajniki. Życzę im jak najlepiej, ale to amatorzy.
Ostatnio zmieniony 2007-05-12, 12:23 przez Ufo atakuje, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
S.N.A.J.P.E.R
Stały użytkownik forum

Post autor: S.N.A.J.P.E.R »

Ja powiem tylko w jednym zdaniu "O Choinka!!! drożej to już nie można było zrobić?" :evil:
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez S.N.A.J.P.E.R, łącznie zmieniany 1 raz.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Rzeczywiście drogo. Ale co się dziwić jak nie mają własnej infrastruktury.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Fanta »

BliSki pisze:Ale co się dziwić jak nie mają własnej infrastruktury.
Dokładnie tak.
S.N.A.J.P.E.R pisze:"O Choinka!!! drożej to już nie można było zrobić?"
Można było, to i tak lepsze od oferty dwóch pozostałych opów.

Ale podsumowując, nadal oferta SimData jest bezkonkurencyjna w systemie pre-paid. Myślę że Orange, albo Era powinna się postarać o konkurencyjną ofertę, nawet te 3 gr -> 200 KB zachęciło by klienta. Pamiętamy co było z sms-ami, jak się w cenach prześmigiwali, w pewnym momencie myślałem że będą płacić za wysłanie sms-a :wink:

Różnica:
  • 10 gr -> 100 KB (Play)a po wyczerpaniu pakietu złotówek 5 gr -> 10 KB
  • 3 gr -> 100 KB (iPlus)

Chyba nie trzeba wyjaśniać że większość nadal wybierze iPlusa [SimData]
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Fanta, łącznie zmieniany 2 razy.
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]
Awatar użytkownika
S.N.A.J.P.E.R
Stały użytkownik forum

No tak SimData nadal króluje 8) ciekawe czy kiedyś jakaś oferta ją przebije raczej mało prawdopodobne... chociaż po cichu liczę na Play'a gdyby mieli już swoje nadajniki mogli by raczej pobić ofertę simdaty bo jeśli korzystają z nadajników Plusa to wiadomo Plus na pewno im zabrania pobić tą oferte, bo to ich BTS-y i oni stawiają warunki.
Awatar użytkownika
yagi
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: yagi »

Porownujcie to do BC w telefonie bo to usluga ktorej najblizej do tych pakietow... To net dla surfujacych przy uzyciu telefonu...
gatto_nero
### BAN ###

Post autor: gatto_nero »

WOW plej mnie ciągle zaskakuje. Wspaniała oferta, będę ją polecał wszystkim swoim wrogom!
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez gatto_nero, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
de_stroy
Stały użytkownik forum

Post autor: de_stroy »

Jeśli chodzi o marudzenie na play'a, to ja z miłą chęcią się dołączę... Bo szczerze mówiąc, miałem cichą nadzieję, że zaoferują jakąś przyzwoitą ofertę abonamentową - nieograniczonego (no może poza limitem prędkości) dostępu do internetu. Ale niestety, póki co Play jest dla mnie wielkim falstartem - bez własnych nadajników to firma z marną przyszłością.

Oferta 1 MB = 1zł - dla mnie jest śmieszna
Komu w drogę, temu notebook...
Awatar użytkownika
yagi
Stary wyga bezprzewodowy

Czego wy sie spodziewacie po Playu?
Ta oferta dotyczy neta w telefonie... Pisze gdzies inaczej?
Plus dal zaporowe stawki na net i wincie Plusa o to ze nie ma alternatywy u fioletowego!
Awatar użytkownika
Fazzi
Stały użytkownik forum

Post autor: Fazzi »

Kolego @yagi, Plus nie wprowadził zaporowych cen na internet komórkowy. Im większa konkurencja tym lepiej! Co z tego że BTSy Plusa musza obsługiwać Play-a? Na chwilę obecną Play jest malutkim graczem na rynku. Skoro oficjalnie podają, że do końca roku mają mieć 500 tys. użytkowników, to nie ma co się nimi przejmować.
A Plus zażądał dużych pieniędzy za użytkowanie przez nich nadajników, bo chce tanim kosztem zmodernizować swoją sieć BTSów.
WiFi System = 10 Mbit (w nocy 2 razy szybciej)
Orange CDMA
iPlus LTE
Awatar użytkownika
Jojo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Jojo »

Każdy tu widzi swój interes Plus i Play. Plus dobrze wiedział co robi udostępniając swoją infrastrukturę i zabezpieczył się bardzo skutecznie przed nadmiernym wykorzystywaniem własnej infrastruktury przez Play'a.
No i jak już zostało wspomniane Plus chce na tym skorzystać.
Elektroniczna rewolucja
Awatar użytkownika
yagi
Stary wyga bezprzewodowy

Chodzi mi o to ze Plus dal na tyle wysokie stawki Playowi za transmisje danych ze wchodza w gre tylko ograniczone pakiety...
A co Plus oferuje klientom to juz ich interes...
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Raczej mało prawdopodobne, żeby Plus dał pobić swoją ofertę.
Mam pytanie: pakiet danych jest odnawialny? Czy dostajesz marne 30 MB i to masz na jeden okres rozliczeniowy?
Mnie sie oprócz ceny nie podoba tez to, że do uruchomienia usługi potrzebujesz abonamentu. Play miałbyć rewolucja a jak na razie przynajmniej dla mnie jest lekkim niewypałem.
Awatar użytkownika
yagi
Stary wyga bezprzewodowy

Opłata jest cykliczna i co miesiac jest 30 MB...
Awatar użytkownika
S.N.A.J.P.E.R
Stały użytkownik forum

30MB co to jest? praktycznie nic..., w simdacie mamy 100MB (za 30zł) do wykorzystania a to i tak nie wystarcza, (praktycznie każdemu użytkownikowi simdaty)
Reef
Stały użytkownik forum

Post autor: Reef »

Mi się wydaje że to może się dopiero zmienić jak będą nadawali ne swoich nadajnikach...<font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> są uzależnieni od plusa...ale i tak z 5 plnów na 1 zeszli...
ODPOWIEDZ