Internet bezprzeowodowy (bez limitu) - pomocy

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Czerwik87
Początkujący użytkownik forum

Internet bezprzeowodowy (bez limitu) - pomocy

Post autor: Czerwik87 »

Witam,
oto moja sytuacja:

mieszkam w Lublinie (woj. lubelskie), tzn wynajmuję stancję. od Lutego zmieniam stancję i przeprowadzam się na ulicę Młyńską 15. nie mogę nigdzie znaleźć operatorów, którzy mają tam zasięg. tak w ogóle, to jestem "ciemną masą" w temacie Wi-Fi itp. usług bezprzewodowego internetu :/ co strasznie utrudnia mi poszukiwania.. trafiłem na te forum, spróbowałem coś dla siebie znaleźć, ale bezskutecznie :(

interesuje mnie internet bezprzewodowy, lecz bez limitów pobrań czy czegoś takiego - chciałbym maks 2 mega tak jak miałem/mam na obecnej stancji. postanowiłem szukać internetu bezprzewodowego, ponieważ w momencie gdy znów bym zmieniał stancję internet miałbym już z głowy. aha i chodzi o podłączenie do komputera stacjonarnego.

proszę Was o pomoc :( potrzebuję namiaru na jakąś firmę, która zapewniłaby mi internet bez kablowania po ścianach, bez talerzy/satelit czy czegoś tam.. i te +/- 2mega, tak maks do 60-70zł. ogólnie to już całkiem zgłupiałem i nie kumam co muszę mieć do tego internetu, więc proszę niech ktoś mi wyjaśni co i jak pytać szukając (choć już chyba obdzwoniłem wszystko co mogłem [odpukać]) :( proszę, pomóżcie!!! :/

aaa i przepraszam jeśli zaśmieciłem forum tym tematem, ale naprawdę nie znalazłem nic dla siebie i w dodatku czas goni.. :( na głowie jeszcze pakowanie i wiele spraw do załatwienia, a internet jest mi niezbędnie potrzebny w nowym mieszkaniu już w pierwszym tygodniu.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Internet bezprzeowodowy (bez limitu) - pomocy

Post autor: Jo_gurt »

Nie istnieje taka usługa, o której mówisz. Cokolwiek mobilnego bez instalacji = limity.
Czerwik87

tzn. zależy o jakie instalacje chodzi.. bo mi chodzi o coś na zasadzie, że gdy się przeprowadzę zabiorę wszystko ze sobą, podłączę i żeby hulało bez konieczności zamawiania przenosin instalacji kablowych itp.

nie ma czegoś takiego naprawdę?

jeśli nie, to co mógłbym spróbować? bo kompletnie nie wiem.. :/ czytałem różne opinie, ale już mam taki mętlik w głowie, że ojjj :|

chciałbym coś bez limitów, bo inny internet z moim uzytkowaniem nie ma sensu.

aha i zapomniałem dodać, że róznież interesowałaby mnie oferta internetu połączoną z telewizją (cyfrową bodaj - aby również można było przenieść w razie potrzeby przeprowadzki).

co sensownego w takiej sytuacji mógłbym zamówić/rozważyć?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Czerwik87 pisze:nie ma czegoś takiego naprawdę?
Nie ma.
Czerwik87 pisze:chciałbym coś bez limitów
To tylko kablówka/adsl czy inny rodzaj sieci montowanej na stałe.
Czerwik87 pisze:że róznież interesowałaby mnie oferta internetu połączoną z telewizją (cyfrową bodaj - aby również można było przenieść w razie potrzeby przeprowadzki).
Zapomnij, chyba że chodzi Ci o DVB-T ale to i tak wymaga anteny zewnętrznej.
Czerwik87 pisze:co sensownego w takiej sytuacji mógłbym zamówić/rozważyć?
Przy takich wymaganiach nic.
Nie pomagam na PW!
Czerwik87

a co w takiej sytuacji jak moja moglibyście mi doradzić ? :(
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Coś kablowego z krótką umową lub lepiej - na czas nieokreślony.
Czerwik87

no faktycznie, na czas nieokreślony nie byłoby głupio, tylko problem w tym, że dowiadywałem się też w firmach, które świadczą kablowy internet i też kicha :( jakby to był trójkąt bermudzki... x/ zna ktoś może jakąś firmę, która mogłaby świadczyć usługi na ul. Młyńskiej 15?
Ostatnio zmieniony 2012-01-26, 17:42 przez Czerwik87, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ