gubi sygnał podczas "nieaktywności"

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

DejaVu
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: gubi sygnał podczas "nieaktywności"

Post autor: DejaVu »

Tesshu pisze:Jest sens reklamować
Nie wiem ,ja pisałem do BOK że czasem tego internetu nie mam , to kazali mi podać dane itd. i robić testy jak działa , kiedy jest i kiedy nie ma .Moim zdaniem to też wina sprzętu bo zasięg i sygnał/prędkość mam o wiele lepszą jak miewałem w Orange.Na razie aż tak w sumie mi te chwilowe przerwy nie przeszkadzają , da się żyć ;) ale stwierdziłem że pisanie do nich nie ma sensu , lepiej wozić ruter do salonu , najgorzej tylko że nie mam żadnego zastępczego. :(
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

DejaVu,
lepiej wozić ruter do salonu , najgorzej tylko że nie mam żadnego zastępczego.
Złapałeś się jak wielu na wygląd routera-modemu... Lepiej było kupić na USB AntyDATA i mieć spokój-u mnie działa od maja 24h/24h bez obsługowo i bezproblemowo z routerem Asusa WL-500gpv2( Oleg firmware for Google). ;)
jareq
DejaVu
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: DejaVu »

jarek999 pisze:Złapałeś się jak wielu na wygląd routera-modemu
Bez przesady przyjacielu :cfaniak: jeśli wcześniej przez 3lata używałem tego samego sprzętu w Orange , to dlaczego więc miałem brać co innego , co nie wiadomo jak by działało? Tu na standardowych antenkach mam lepsze dBm/zasięg jak w Orange na ATK.10 a ten AnyData USB z tą ''antenką'' to wygląda śmiesznie.
Jak wspomniałem net działa super , a te chwilowe braki aż tak uciążliwe nie są , jeszcze 4lata temu nie miałem wcale neta i jakoś się żyło ;)
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

DejaVu,
Bez przesady przyjacielu :cfaniak: jeśli wcześniej przez 3lata używałem tego samego sprzętu w Orange
To jest Twój wybór i Ty korzystasz z tego sprzętu. Ja mam po prostu inne wymagania od sprzętu. Dobrym wyznacznikiem jakości tego sprzętu jest liczba postów z opisywanymi problemami Axssestela-jakości tego sprzętu nie da się obronić (za parę m-cy na aukcjach będą używki po 50zł). Nie piszę tego pod kątem tego że ja mam super modem a ktoś inny ma be ale jako przestrogę dla nowych klientów kupujących sprzęt którzy tutaj zechcą zajrzeć. ;)
jareq
ODPOWIEDZ