Zapytanie o neo
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Zapytanie o neo
Mam takie pytanie mam neo 20 Mbs i mam duże podwórko 5 hektary w 1-dnym kawałku
Jako 1 plac wszystko pod 1- dnym numerem i mam na niej kilka budynków i czy mogę podzielić neo na nie wszystkie??? Przez Wi-fi ?????
Oczywiście Legalnie
Jako 1 plac wszystko pod 1- dnym numerem i mam na niej kilka budynków i czy mogę podzielić neo na nie wszystkie??? Przez Wi-fi ?????
Oczywiście Legalnie
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Zapytanie o neo
Teoretycznie nie ponieważ regulamin neo nie przewiduje podziału poza lokal.Reset pisze:Oczywiście Legalnie
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Ale lokalem nazywamy numer działki to jest Całościowy lokal jako 1 działka.
Czyli na moje zrozumienie.
Blok rozumiemy Działkę Czyli mieszkanie o numeracji 1,2,3,4 .... i tak dalej.
Czyli jak mam działkę mam budynki na niej są numeracji 1a 1b 1c To jak mam rozumieć to ???
Neostrada reklamuje że można w sieci wi-fi po placu można chodzić i mieć interne legalnie a ja cały czas na swoim placu jestem.
Czyli na moje zrozumienie.
Blok rozumiemy Działkę Czyli mieszkanie o numeracji 1,2,3,4 .... i tak dalej.
Czyli jak mam działkę mam budynki na niej są numeracji 1a 1b 1c To jak mam rozumieć to ???
Neostrada reklamuje że można w sieci wi-fi po placu można chodzić i mieć interne legalnie a ja cały czas na swoim placu jestem.
Ostatnio zmieniony 2012-01-27, 21:41 przez Reset, łącznie zmieniany 1 raz.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Lokal to jest budynek mieszkalny (lub jego cześć - mieszkanie).Reset pisze:Ale lokalem nazywamy numer działki
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Przed sekunda twoj post zostal zamkniety, bo zlamales zasady panujace na tym forum. Ile razy jeszcze bedziesz probowac?
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
Jestem ciekawy
Jestem ciekawy prawa. Nie chcę go łamać i chcę się dowiedzieć jak to naprawdę jest.
Zresztą Zadzwonię na infolinie TP i zapytam.
I napiszę na forum bo jestem bardzo ciekawy.
Zresztą Zadzwonię na infolinie TP i zapytam.
I napiszę na forum bo jestem bardzo ciekawy.
- joujoujou
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Temat w sumie interesujący.
Z regulaminu neo:
A skoro cała posesja ma ten sam adres, to cała jej powierzchnia, włącznie ze wszystkimi budynkami może korzystać z neo.
Powyższe to tylko moja prywatna interpretacja.
[ Dodano: 27 Styczeń 2012, 20:56 ]
Z regulaminu neo:
W umowie wskazuje się konkretny adres, pod którym ma "chodzić" usługa.Lokal – miejsce, w którym świadczona jest Usługa, wskazane przez
Abonenta w Umowie.
A skoro cała posesja ma ten sam adres, to cała jej powierzchnia, włącznie ze wszystkimi budynkami może korzystać z neo.
Powyższe to tylko moja prywatna interpretacja.

[ Dodano: 27 Styczeń 2012, 20:56 ]
To są oddzielne adresy.Reset pisze: jak mam działkę mam budynki na niej są numeracji 1a 1b 1c
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jestes prawnikiem?joujoujou pisze: Powyższe to tylko moja prywatna interpretacja.
Nie pomagam na PW.
- joujoujou
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zeby interpetacja byla choc troche wiarygodna? Tak.
Lokal to wydzielona czesc budynku sluzaca na cele mieszkaniowe lub inne (np. uslugowe, produkcyjne, handlowe oraz uzytkowe np. garaze).
Ostatnio zmieniony 2012-01-27, 22:10 przez key, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
Zadzwoniłem
Mam odp z obsługi Klienta TP numer 801 505 505
Jeżeli ja korzystam czyli abonent tp. I wszyscy domownicy zameldowani w danym lokalu czyli pod wskazanym adresem to możemy. Mieć we wszystkich budynkach na danej działce. Nie Możemy jeżeli za internet pobiorę opłatę np od mamy która jest w innym budynku na tej działce na to już jest niezgodne z regulaminem.
Jak by co dzwonić na numer tp i się zapytać. Pozdrawiam
Jeżeli ja korzystam czyli abonent tp. I wszyscy domownicy zameldowani w danym lokalu czyli pod wskazanym adresem to możemy. Mieć we wszystkich budynkach na danej działce. Nie Możemy jeżeli za internet pobiorę opłatę np od mamy która jest w innym budynku na tej działce na to już jest niezgodne z regulaminem.
Jak by co dzwonić na numer tp i się zapytać. Pozdrawiam
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Jak dla mnie sprawa jest prosta jak...
Mamy działkę - na niej stoi chałupa, szopa, garaż i domek letniskowy.
Działka adresu nie ma, tylko budynek będący lokalem mieszkalnym bądź użytkowym, więc siłą rzeczy pod adres domu podciąga się całość, jako jedną posesję.
Ale jeśli już na tej samej naszej działce mamy dwa domy spełniające kryterium lokalowe, to mamy i dwa adresy - tak samo jakby jedna chałupa była podzielona np. na dwa mieszkania - mamy dwa lokale mieszkalne, dwa adresy, i nawet jeśli należą do jednej osoby to Neo dzielić pomiędzy nimi nie można.
Dura lex, sed lex.
Mamy działkę - na niej stoi chałupa, szopa, garaż i domek letniskowy.
Działka adresu nie ma, tylko budynek będący lokalem mieszkalnym bądź użytkowym, więc siłą rzeczy pod adres domu podciąga się całość, jako jedną posesję.
Ale jeśli już na tej samej naszej działce mamy dwa domy spełniające kryterium lokalowe, to mamy i dwa adresy - tak samo jakby jedna chałupa była podzielona np. na dwa mieszkania - mamy dwa lokale mieszkalne, dwa adresy, i nawet jeśli należą do jednej osoby to Neo dzielić pomiędzy nimi nie można.
Dura lex, sed lex.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
- joujoujou
Mieszkam. Pod tym adresem jest dom, szopa i garaż. W którym z tych miejsc mogę korzystać z neozdrady?
-
- Stały użytkownik forum
Tyulko tu jest problem
Nie ma 2 adresów jest 1 adres bo wszystko jest moje. I dom nie jest podzielony czyli nie posiada 2 właścicieli jak to jest w bloku. Każdy np pokój może mieć innego właściciela
Jak by się tak spierał to można wywnioskować że w 1 -dnym domu mieszkają 2 rodziny bo np do matki wprowadziła się córka z mężem i mieszkają sobie to by musieli mieć 2 neostrady jak w dowodzie mają wbite to samo miejsce zamieszkania.
Zresztą nie będziemy się kłócić o to.
Bo każde ze stron ma troszkę racji.
Ale warto by się głębiej zastanowić nad tym tematem.
Dzięki Spokojnej nocy wszystkim.
Jak by się tak spierał to można wywnioskować że w 1 -dnym domu mieszkają 2 rodziny bo np do matki wprowadziła się córka z mężem i mieszkają sobie to by musieli mieć 2 neostrady jak w dowodzie mają wbite to samo miejsce zamieszkania.
Zresztą nie będziemy się kłócić o to.
Bo każde ze stron ma troszkę racji.
Ale warto by się głębiej zastanowić nad tym tematem.
Dzięki Spokojnej nocy wszystkim.