Tniemy koszty transferu, oszczędzamy pieniądze i energie

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
jamperr
Początkujący użytkownik forum

Tniemy koszty transferu, oszczędzamy pieniądze i energie

Post autor: jamperr »

Witam
Wymyśliłem sobie, bo dużo pobieram plików, żeby komputer sam mi się włączał o 2.00 Czy 3,00 w nocy, kiedy mam darmowy transfer i łącze nie jest obciążone, wtedy nic bym nie płacił za transfer i szybko mi by się pobierało i komputer mniej by prądu pobrał, fajnie co nie a po pobieraniu sam się wyłączył?

Wiec zabrałem się do roboty, żeby komputer sam nam się włączył trzeba ustawić godzinie i datę w biosie, każdy komputer to ma nawet taki stary jak mój, nie ma na_to programu, jak co.

No i ustawiłem sam się włącza o danej godzinie.

Problem mam z aplikacją play online, choć włącza się automatycznie to nie wybiera połączenia sama czy ktoś może mi na to jakoś poradzić może w ustawieniach sieciowych lub jakiś plik nadpisać w programie.

Wszystko było ok jak miałem pożyczony ruter od kolegi wtedy komputer jak się uruchomił połączenie było już nawiązane.

Próbowałem z top net info, ale on mi się gryzie z play online po prostu za każdym razem musze ustawiać port com bo automatycznie się włącza play online może jak by ustawił żeby play online się nie włączał wtedy top net info by się włączał i połączył i się nie gryz. Top net ifo ma opcje nawiązanie połączenia przy włączeniu a żeby się włączył trzeba wrzucić skrót do autostartu w pasku start.

Z programem do pobierania nie mam problemu sam się włącza i zaczyna pobieranie zaplanowanych plików i po pobraniu wyłącza kompa.

Mój modem to huawei 353U-2
System win 7
Może coś razem poradzimy. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2012-01-29, 12:59 przez jamperr, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Tniemy koszty transferu, oszczędzamy pieniądze i energie

Post autor: wojteks »

jamperr pisze:ale on mi się gryzie z play online
Wystarczy wyłączyć/odinstalować tę aplikację i nie pozwolić się jej zainstalować ponownie (może wymagać zainstalowania sterowników ręcznie i wyłączenia w Menedżerze urządzeń wirtualnego CD który instaluje się z modemu).
Nie pomagam na PW!
jamperr

Już sprawdziłem i nie da się, musi być zainstalowana aplikacja, bo w niej są sterowniki, ręcznie sterowników nie da się zainstalować, bo system nie widzi modemu tylko napędy no chyba jak by gdzieś pobrał czysty sterownik bez aplikacji to wtedy może modem by się ukazał jak by to zainstalował. Wyłączyć wirtualne napędy się da, lecz aplikacja nadal startuje w opcji aplikacji mam wyłączony auto start po prostu musi startować.
Zabieram się za rejestr.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

jamperr pisze:ręcznie sterowników nie da się zainstalować
Da się, zassij same sterowniki http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.ph ... fileid=607

Przed instalacją sterowników odinstaluj aplikację, potem zainstaluj sterowniki i po podłączeniu modemu nie pozwól na instalację aplikacji (potem możesz wyłączyć autostart dla tego CD lub całkowicie go wyłączyć w Menedżerze). Pamiętaj aby modem wkładać zawsze w ten sam port USB.
Nie pomagam na PW!
jamperr

Bardzo dziękuje wszystko działa jak należy jak by ktoś potrzebował jak ustawić komputer w biosie żeby sam się włączał o danej godzinie to pomogę z miłą chęcią.

Programu do pobierania używam JDownloaderPortable jest po polsku, jest bardzo rozbudowany i prosty w obsłudze i pobiera z takich serwerów jak rapidshare i innych plik po pliku za free a linki wystarczy skopiować i już wszystkie w nim są polecam.

Miłego zasysania.
ODPOWIEDZ