Huawei E173 - Błąd 31

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
taziff
Początkujący użytkownik forum

Huawei E173 - Błąd 31

Post autor: taziff »

Witajcie,

wczoraj kupiłem w Erze Blueconnect'a wraz z netbookiem Samsung N150. Gdy podłączyłem modem do netbooka wszystko śmigało jak należy (DL max 4,4 Mbps). Później po ponownym wpięciu modemu pod USB już nie chciało działać. Podczas próby połączenia się z siecią wyskakuje błąd 31: urządzenie podłączone do komputera nie działa. Spróbowałem na normalnym PC i tam wszystko działa za każdym razem gdy wsadzam modem.

Siedzę nad tym już cały dzień i nic nie pomaga. Instalowałem inne sterowniki, próbowałem uruchomić połączenie przez windowsa, oprogramowaniem od producenta a nawet Top netinfo, wyłączałem firewalla. Za każdym razem ten sam błąd. Dodam że w każdym programie wyświetlana jest moc sygnały więc komunikacja z modemem funkcjonuje.

Jedyne co pomogło to reinstall Windowsa, ale i tak tylko na jedno podłączenie bo sytuacja później się powtarza z errorem.

Mam nadzieję że pomożecie w tej sprawie bo z tego co szukałem na necie nic nie działa.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Huawei E173 - Błąd 31

Post autor: Sundance_kid »

taziff na innym USB jak jest? Modem daje jakiekolwiek znaki zycia?
Omin
Początkujący użytkownik forum

Re: Huawei E173 - Błąd 31

Post autor: Omin »

Nie wiem czy ktoś to juz rozwiązał ale w moim przypadku było tak:

Wysatarczyło odinstalować program "Connectify"
I wszystko hulało:)
A Więc rozwiązaniem może być odinstalowanie tego typu programów.
ODPOWIEDZ