Wap-Key
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Wap-Key
Witam,jestem tu nowy i mam prosbe,posiadam internet bezprzewodowy z sieci Play,i szuak Wap-Key nie moge go <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> znaleśc na pudełku czy wiecie gdzie moge go <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> ? jest to model modemu HUAWEI E173.Pozdrawiam i prosze o pomoc !!
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Wap-Key
Do internetu z Play nie trzeba WEP-Key, to jest do WiFi więc podejrzewam że łączysz się po WiFi do czyjegoś routera zabezpieczonego WEP.grjama pisze:posiadam internet bezprzewodowy z sieci Play,i szuak Wap-Key nie moge go <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> znaleśc na pudełku
Nie pomagam na PW!
-
Moja sprawa polega na tym że łacze się z PSP i chce żeby w PSP był internet a tam mnie prosi o WEP-Key i nie wiem co zrobic ...
- wojteks
- *** Administrator ***
To opisz coś więcej jak się łączysz bo za nic nie rozumiem o co Ci chodzi.grjama pisze:Moja sprawa polega na tym że łacze się z PSP i chce żeby w PSP był internet
Nie pomagam na PW!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Zakładam, że kolega chce udostępnić połączenie z lapka na PSP. Niestety, ale będzie to dość trudne, po PSP obsługuje ad-hoc tylko z innym PSP.
-
Chodzi mi o to że: w PSP wchodze w Networ Settings> Infrastructure Mode> New Connections>Scan(wyskoczy mi połączenie takie jak: ''TP-LINK_C5CB14'' Security None, Signal Strenght 20%>dalej wybieram WEP, potem prosi mnie o WEP-Key ...
Nie wiem co robic bo inni pisali że potrzeba router ja go nie posiadam, ale też powinno isć przez internet bezprzewodowy, ale nie wiem jak to zrobic ponieważ jestem zielony w tych sprawach, jeżeli by mi ktoś pomógł był bym wdzięczny. Pozdrawiam
Nie wiem co robic bo inni pisali że potrzeba router ja go nie posiadam, ale też powinno isć przez internet bezprzewodowy, ale nie wiem jak to zrobic ponieważ jestem zielony w tych sprawach, jeżeli by mi ktoś pomógł był bym wdzięczny. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2012-02-02, 09:30 przez grjama, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nie posiadasz, a próbujesz się połączyć do jednego?grjama pisze:Nie wiem co robic bo inni pisali że potrzeba router ja go nie posiadam,
Najwyraźniej nie twój.
- wojteks
- *** Administrator ***
To nie Twój router. Żeby połączyć się PSP musisz mieć swój router (Acces Point) pracujący w 802.11b (nowe PSP pewnie też i 802.11g obsługują). Żeby przekazać internet z modemu Play (czy innego dostawcy) musisz kupić router z portem USB i obsługą modemu 3G (najlepsze rozwiązanie) albo Acces Point i użyć <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a>grjama pisze:wyskoczy mi połonczenie takie jak: ''TP-LINK_C5CB14
Nie pomagam na PW!
-
A bez tego to by PSP połaczyło się z Internetem ?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Ale w jaki sposób?grjama pisze:A bez tego to by PSP połaczyło się z Internetem ?
-
Nie wiem w jaki,chyba nie da rady nie ?
- pikolo419
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Nie da rady musi być router:), nie wszystkie karty WIFI mogą działać w trybie Ad-Hoc, ale warto spróbować.
Huawei E5785lh-22c
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nie znam takich, które by nie mogły.pikolo419 pisze: nie wszystkie karty WIFI mogą działać w trybie Ad-Hoc, ale warto spróbować.
Inna sprawa to taka jak pisałem:
Niestety, ale będzie to dość trudne, po PSP obsługuje ad-hoc tylko z innym PSP.