Powrót do ustawień fabrycznych
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Powrót do ustawień fabrycznych
Witam od razu na początku powiem ze nie chodzi o router , otóż posiadam internet radiowy wiadomo antena na dachu itp .. , do tego mam kartę sieciową TP-LINK WN350GD.Od dnia wczorajszego nie mogę połączyć się z siecią NETGEAR z której korzystałem od maja 2011roku, dlatego że piszę że mam ograniczony dostęp ale to wszystko wina tego że zalogowałem się na stronę netgear znaczy wiadomo w przeglądarce wpisalem 10.0.0.1 i podałem admin admin wszystko ok zalogowało chciałem tam wejść aby odblokować pewien port ale automatycznie zrobiło mi update softa netgear na tej stronie po update internet przestał działać jest sygnał ale jak się połączy to pisze trwa weryfikowanie i dostęp ograniczony. No i moje pytanie brzmi , czy są jakieś szanse na przywrócenie ustawień fabrycznych? , może format dysku ? przywracanie systemu nic nie dało , czy poprostu musze jeszcze raz kupić tą kartę ??? dodam ze mam Win 7 Ultimate 32bit
pozdrawiam czekam na odp
pozdrawiam czekam na odp
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Powrót do ustawień fabrycznych
Czy możesz zalogować się do routera ponownie?
W komputerze masz "Automatyczne otrzymywanie IP" na karcie WiFi?
Jakie IP dostaje komputer <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a>
Jakie IP dostaje komputer <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a>
Nie pomagam na PW!
-
zalogować się mogę tylko wtedy gdy mam połączenie z tą siecią czyt NETGEAR [ps nie mam routera tylko kartę sieciowawojteks pisze:Czy możesz zalogować się do routera ponownie?
Jakie IP dostaje komputer - IPCONFIG -
jak sprawdzić to czy mam tą włączone sorry jestem ciemny w tych sprawach

tutaj masz screenshota z ipconfigu ; http://imageshack.us/f/341/beztytuuiwss.jpg/
tutaj link do mojej karty która posiadam ; http://www.tp-link.com.pl/products/deta ... TL-WN350GD
- wojteks
- *** Administrator ***
Czy tak trudno to tekstowo zrobić? Takich obrazków nawet nie oglądam.kamm93 pisze:tutaj masz screenshota z ipconfigu
Prawdopodobnie po upgrade firmware router zrestartował się do ustawień fabrycznych i wymaga nowej konfiguracji. Bez dostępu kablem do routera niewiele zrobisz.kamm93 pisze:zalogować się mogę tylko wtedy gdy mam połączenie z tą siecią czyt NETGEAR
Nie pomagam na PW!
-
ale jak router skoro pisze ci że mam KARTE SIECIOWĄ ! nie router w tym temacie chciałem się tylko dowiedzieć czy są jakieś szanse na zresetowanie ustawien karty sieciowej TP-LINK WN350GD do ustawień fabrycznych!!!!
- wojteks
- *** Administrator ***
Ale łączyłeś się z routerem czyż nie (do karty się nie da zalogować).kamm93 pisze:ale jak router skoro pisze ci że mam KARTE SIECIOWĄ
[ Dodano: 2012-02-03, 12:11 ]
Nie ma takiej opcji, co najwyżej możesz skasować profil tej sieci WiFi i wyszukać ją od nowa.kamm93 pisze: czy są jakieś szanse na zresetowanie ustawien karty sieciowej TP-LINK WN350GD do ustawień fabrycznych!
Nie pomagam na PW!
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Super, twój ruter ma nowy soft i fabryczne ustawienia.kamm93 pisze:zalogowałem się na stronę netgear znaczy wiadomo w przeglądarce wpisalem 10.0.0.1 i podałem admin admin wszystko ok zalogowało chciałem tam wejść aby odblokować pewien port ale automatycznie zrobiło mi update softa netgear na tej stronie

Normalka, musisz ruter ponownie skonfigurować.kamm93 pisze:po update internet przestał działać jest sygnał ale jak się połączy to pisze trwa weryfikowanie i dostęp ograniczony.

Romek
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
-
ta karta sieciowa miala tam ze jak laczylem sie z siecia netgear potem wpisywalem bramke tego dostawcy czyli 10.0.0.1 to mialem tak jakby ustawienia routera i wtedy moglem sie bawic , teraz nic nie moge zrobic jak mam go skonfigurowac skoro nie moge sie polaczyc z siecia ...
jak mam skasować ten profil ???
jak mam skasować ten profil ???
- wojteks
- *** Administrator ***
Musisz router po kablu skonfigurować. Czyżbyś miał nielegalne podłączenie?kamm93 pisze: teraz nic nie moge zrobic jak mam go skonfigurowac skoro nie moge sie polaczyc z siecia
Normalnie, wejść do Centrum sieci i udostępniania, Zarządzaj sieciami bezprzewodowymi i skasuj sieć. Potem wyszukaj i podłącz się od nowa.kamm93 pisze:jak mam skasować ten profil ?
Nie pomagam na PW!