Witam!
Na routerze sparklan wrtr 141 występuje problem z szybkością internetu (provider UPC), ale tylko na zabezpieczonej sieci wfi (WEP, WPA, WPA2). Jeżeli sieć jest otwarta to nie ma tego problemu tj. prędkość łącza oscyluje w granicach 25 Mb/s natomiast przy zabezpieczonej sieci prędkość nie przekracza 10 Mb/s.
Gdzie może leżeć problem?
Zabezpieczona sieć wifi - problem z prędkością połączenia.
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Zabezpieczona sieć wifi - problem z prędkością połączenia.
Wszedzie.
Poniewaz nie mam szklanej kuli, potrzebne bylo by wiecej danych, n.p. typ karty sieciowej, wiek komputera, system operacyjny, wersja softu w routerze, wyciagi z IPCONFIG.........
Poniewaz nie mam szklanej kuli, potrzebne bylo by wiecej danych, n.p. typ karty sieciowej, wiek komputera, system operacyjny, wersja softu w routerze, wyciagi z IPCONFIG.........
Nie pomagam na PW.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Raczej wykluczam winę komputera ponieważ podłączałem kilka różnych laptopów z różnymi systemami i problem był ten sam natomiast soft na routerze jest najnowszy do tego modelu.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
- Stary wyga bezprzewodowy
To zabytek, nie da rady przepchnąć przez nie go 25 Mb/s w dodatku szyfrując transmisje -jest po prostu za słaby.gorus1 pisze:sparklan wrtr 141
Romek
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL