Router AIR LIVE 3gii pomocy!
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Router AIR LIVE 3gii pomocy!
Witam. Jestem posiadaczem Routera Air Live 3gii, który współpracuje u mnie z modemem e398 LTE z cyfrowego polsatu. Mój problem polega na tym ze router czesto gubi połaczenie najczesciej gdy podłaczam sie 2 komputerem. Obawiam sie ze to nie wina routera ponieważ mój znajomy posiada taki sam router i wszystko z nim wporzadku co moze byc nie tak?
Proszę o pomoc z góry dzięki!
Proszę o pomoc z góry dzięki!
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Router AIR LIVE 3gii pomocy!
Weź swój do znajomego (albo zamień się z nim na kilka dni) i sprawdź czy problemy się przeniosą czy pozostaną u Ciebie.Kawaxx pisze:mój znajomy posiada taki sam router i wszystko z nim wporzadku
Podłączasz się po WiFi? Przełącz router na "G" only i sprawdź wtedy czy są problemy.
Nie pomagam na PW!
-
Raczej nie moge przełaczyć na samo G ponieważ jeden komputer mam podlaczony kablem a dopiero jak lacze sie drugim przez wifi to sie najeczesciej rozłacza.
Miałem taki sam pomysł zeby sie wymienić routerem własnie
Miałem taki sam pomysł zeby sie wymienić routerem własnie
- wojteks
- *** Administrator ***
Standard G tylko WiFi dotyczy więc na połączenie po kablu nie wpłynie.Kawaxx pisze:Raczej nie moge przełaczyć na samo G ponieważ jeden komputer mam podlaczony kablem
Nie pomagam na PW!
-
- Mistrz bezprzewodowy
ale rozłącza się tylko po wifi, czy ten komputer na kablu też nie ma połączenia z internetem?Kawaxx pisze:dopiero jak lacze sie drugim przez wifi to sie najeczesciej rozłacza
-
Znaczy to jest tak, ze najczesciej jak sie podlaczam 2 kompem ale jak samym kablem tez zrywa, np przy rozmowie na skype czy przy odpalaniu gier a w internecie to jak np youtube itp.
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2012-02-05, 17:19 ]
Próba poprawy bełkotu, uzywaj kropek, przecinków a i polskie litery by nie zaszkodziły!
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2012-02-05, 17:19 ]
Próba poprawy bełkotu, uzywaj kropek, przecinków a i polskie litery by nie zaszkodziły!
Ostatnio zmieniony 2012-02-05, 17:18 przez Kawaxx, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz bezprzewodowy
a może poziom sygnału jest niski i dlatego zrywa połączenie?
próbowałeś podłączyć modem do komputera i połączyć się przez tni i sprawdzić poziom sygnału?
LTE jest bardzo wrażliwe na poziom sygnału, bardziej niż 3G/UMTS/HSPA+
próbowałeś podłączyć modem do komputera i połączyć się przez tni i sprawdzić poziom sygnału?
LTE jest bardzo wrażliwe na poziom sygnału, bardziej niż 3G/UMTS/HSPA+