Więc,na bitcomecie mam taki komunikat,,nasłuchiwanie portów jest zablokowane.Wciąż może pobierać ,ale predkość nie będzie duża.Proszę sprawdz swojego firewalla oraz oraz konfiguracje NAT router.Kiedyś pytałem się mojego dostawyc neta,dlaczego nie mogę pobierać z P2P i czy mogą odblokować porty,ogólnie powiedział mi o tym gość który pracuje w bardzo dobrym sklepie komputerowym,gdzie także naprawiaja je i na pewno się zna i mi to poradził,kiedy zapytalem się admina to mi powiedził że sam mam to zrobić,ale nie wiem jak.Dostepu do rutera nie mam,bo zmienili login i haslo,jak się zapytałem dlaczego nie mam dostepu to mi powiedział,żebyśmy nie grzebali w nich i czegoś nie zepsuli,mam dostęp tylko do radia,ale tam tylko mogę zerknać czy ktoś się podpina pod mojego neta bo mam niezabezpieczona sieć.I teraz co?Nie potrafie tego zorbić,nie piszcie mi żeby szukał w google bo już wiele godz przesiedziałem w tym temacie ale nic nie znalazłem ciekawego co by mi pomogło.Może ktoś wie jak to zrobić w na prawde prosty sposób,bo nie jestem hakerem i nie mam dużego pojęcie.Teraz sprawdziłem jaki port ma bitcomet i jak sprawdziłem na tej stronie
http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/
to wyskoczyło mi że mam zablokowany.Port to ten 13525 mogę zmienić go na losowy ale nie wiem co to da na bitcomecie.Z góry dzieki z jaką kolwiek odpowiedz.