Zaktualizowałem dashboard na ten dostępny w dziale download Niestety po ponownym uruchomieniu system widzi tylko pamięć masową. Instalacja przebiegła teoretycznie prawidłowo, jednakże nie wykrywa modemu - nie pomaga nawet ręczne wskazanie sterowników. Dostępna jest jedynie pamięć masowa (zarówno czytnik kart, jak i wirtualny cd-rom - z nową zawartością)
Jak mogę reanimować mój modem? Dodam, że pochodzi z sieci plus.
Huawei E173s-2 po aktualizacji dashboardu - uwalony
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- lesiolo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Huawei E173s-2 po aktualizacji dashboardu - uwalony
Wgraj sobie dashboard z chomika/lesiolo
Win 23.002.08.03.50 lesiolo lub Win 16.001.06.01.503A full lesiolo lub bez A
Pozdrawiam i będzie ok
Win 23.002.08.03.50 lesiolo lub Win 16.001.06.01.503A full lesiolo lub bez A
Pozdrawiam i będzie ok
-
Nic z tego. Instalator nie może znaleźć portu i na tym kończy.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Podejrzewam, że tutaj problemem może być mniejsza ilość pamięci flash.
Nie wiem ile ona wynosi w modemie E173s-2, ale dla porównania:
E173u-2 ma 96 MB
E173s-1 ma 32 MB.
Przypuszczam, że E173s-2 też będzie miał tylko 32 MB pamięci flash, a to może być zbyt mało na instalację jakiegoś wypasionego dashboardu.
Wielkość dostępnej pamięci flash wyświetli Ci program Huawei Dashboard Toolbox - podaj tutaj ile ona u Ciebie wynosi.
Zwracam uwagę, że dashboard, który zainstalowałeś jest przeznaczony także dla Maca, a w przypadku takiego softu szacowanie wielkości plików jest zwodnicze, bo Windows ich nie widzi i podaje nieprawdziwe dane odnośnie ich wielkości.
Sam co prawda Maca nie mam, ale takie są moje dotychczasowe doświadczenia z tym softem, więc jeśli się mylę, to proszę mnie sprostować.
Sądzę, że w tej sytuacji wyjściem byłoby zainstalowanie jakieś szczuplejszego dashboardu, dedykowanego tylko do systemu Windows.
Nie wiem ile ona wynosi w modemie E173s-2, ale dla porównania:
E173u-2 ma 96 MB
E173s-1 ma 32 MB.
Przypuszczam, że E173s-2 też będzie miał tylko 32 MB pamięci flash, a to może być zbyt mało na instalację jakiegoś wypasionego dashboardu.
Wielkość dostępnej pamięci flash wyświetli Ci program Huawei Dashboard Toolbox - podaj tutaj ile ona u Ciebie wynosi.
Zwracam uwagę, że dashboard, który zainstalowałeś jest przeznaczony także dla Maca, a w przypadku takiego softu szacowanie wielkości plików jest zwodnicze, bo Windows ich nie widzi i podaje nieprawdziwe dane odnośnie ich wielkości.
Sam co prawda Maca nie mam, ale takie są moje dotychczasowe doświadczenia z tym softem, więc jeśli się mylę, to proszę mnie sprostować.
Sądzę, że w tej sytuacji wyjściem byłoby zainstalowanie jakieś szczuplejszego dashboardu, dedykowanego tylko do systemu Windows.
Krzysztof
-
Generalnie poradziłem sobie. Pomogło usunięcie starych sterowników (ale zadziałało to dopiero za którymś razem). Windows wtedy zasygnalizował znalezienie nowego sprzętu.