PILNA POMOC!!!!

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
czarenty6587
Specjalista bezprzewodowy-junior

PILNA POMOC!!!!

Post autor: czarenty6587 »

Witam. Przed chwila dzwonił do mnie konsultant z Orange który proponował mi umowę mobilnego internetu Orange w zamian za to ze kończy mi sie stara. Wycisnełem z niego najlepsze warunki czyli abonament za 39 zł przez całą umowę, 39 Gb limitu danych, 24 miechy umowa, nowy modem za 3 zł CDMA, HSDPA UMTS i inne bajery. Wciska mi ze od 1 marca Orange będzie śmigać na nadajnikach T-Mobile i odwrotnie i ze w każdej miejscowości będzie zasięg 4G. Gwarantował mi ze będzie śmigać mi internet 4G max 41 Mb/s. Minimalnie 7.1 Mb/s. Mieszkam w miejscowości Białebłoto-kobyla i u mnie działa tylko cdma lub EDGE więc skąd 4G?? Jutro ma dzwonić jeszcze raz gdyż chciałem się zastanowić, co robić? Czy będzie u mnie 4 G? mówi ze nie tylko w dużych miastach ale wszędzie będzie śmigać.
Orange Free Optimum + ADU 635WA + Antena CDMA 450 Mhz DIPOL = DL: 2.79 Mbps, UL: 0.65 Mbps = http://www.speedtest.net/result/744529927.png
marens
Guru bezprzewodowy

Re: PILNA POMOC!!!!

Post autor: marens »

czarenty6587 pisze:dzwonił do mnie konsultant z Orange który proponował mi
Gruszki na wierzbie, generalnie na dobranockę dobra oferta
czarenty6587 pisze:abonament za 39 zł przez całą umowę, 39 Gb limitu danych, 24 miechy umowa
Oferta jest nierealna, 50GB w abonamencie kosztuje ~120zł nie mówiąc już o ofercie z modemem.
czarenty6587 pisze:Wciska mi ze od 1 marca Orange będzie śmigać na nadajnikach T-Mobile i odwrotnie i ze w każdej miejscowości będzie zasięg 4G.
Coś jest na rzeczy: http://prntscr.com/5wmee
Jednak mało realne jest to, że Orange będzie działał po T-Mobile i odwrotnie.
Chociaż coś mi się obiło o współdzieleniu częstotliwości, ale NetWorks miało przecież tylko infrastrukturę mieć wspólna a sieci osobne.
czarenty6587 pisze:Gwarantował mi ze będzie śmigać mi internet 4G max 41 Mb/s. Minimalnie 7.1 Mb/s.
Może i mając HSPA DC uda się osiągnąć prędkości w granicach 10-20Mbit/s, pogodabartek osiągał w granicach 30Mbit/s, z tym, że w nocy i na antenie zewnętrznej mając idealne warunki. Nie ma czegoś takiego jak minimalna prędkość. Przypominam, że jest to internet mobilny.
czarenty6587 pisze: Czy będzie u mnie 4 G?
Sam się zastanawiam co oni szykują: LTE, czy HSPA+ 900 a może obydwa.
Nie zdziwiłbym się gdyby dążyli do oferty dualnej CDMA rev B / LTE / HSPA DC / HSPA900

Realnie myślę CDMA Orange lub Plusa/Nordisk.
Awatar użytkownika
czarenty6587

Gosciu powiedział mi wyraźnie powtarzając parę razy że 39 zł za 39 Gb limitu, technologia CDMA 4G T-mobile od 1 marca, 3 zł modem, aktywacja 40 zł. Chodzi mi o to drodzy forumowicze czy będę miał zasięg, co o tym sądzicie? Będzie czy nie?
Orange Free Optimum + ADU 635WA + Antena CDMA 450 Mhz DIPOL = DL: 2.79 Mbps, UL: 0.65 Mbps = http://www.speedtest.net/result/744529927.png
picador
Stały użytkownik forum

Post autor: picador »

Witam , nie wiem jak Wy , ale ja mam dystans do przedłużania umowy przez konsultanta i podpisywanie umowy przy kurierze niewiadomo czego , nie czytając .
Potem są niezłe jaja , konsultant sobie gada a w umowie jaką podpisujecie czasem jest coś innego , do tego punkty , salony mają gdzieś takiego klienta , co do reklamacji , gwarancji czy konkretnej pomocy ...

To tak jakbyś kupił kiełbasę w jednym sklepie a w drugim ją reklamował :D
No a kiełbasa z od tego samego masarza :D

Idź normalnie jak człowiek do punktu , tam się najwięcej dowiesz .
marens
Guru bezprzewodowy

picador pisze:Witam , nie wiem jak Wy , ale ja mam dystans do przedłużania umowy przez konsultanta i podpisywanie umowy przy kurierze niewiadomo czego , nie czytając .
Zawsze byłym sceptyczny do podpisywania umów w ten sposób.
Potem przygody z przedłużeniem umowy i zmianą taryfy w Plusie przekonały mnie w tym.
Po przedłużeniu miałem mieć inny QOS (3Mbit/s) a był inny(2Mbit/s). Reklamacja niezasadna.
Potem postanowiłem zmienić taryfę na inną bez limitu prędkości a jest 4Mbit/s.
Olałem pisanie reklamacji, bo i tak znaleźliby powód aby była bezzasadna.
Wyślę wypowiedzenie i skończy się wprowadzanie klienta w błąd i dzień dziecka.
moher
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: moher »

picador pisze:konsultant sobie gada a w umowie jaką podpisujecie czasem jest coś innego
Masz 10 dni na odstąpienie od umowy zawieranej poza lokalem firmy.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

marens,
Zawsze byłym sceptyczny do podpisywania umów w ten sposób.
Jestem zupełnie odmiennego zdania, od lat podpisuję umowy przez telefon (Orange, Play, Plus)-oferty zawsze były bogatsze od tych salonowych i nie było jakiś nieprzewidzianych zapisów w umowach (od których i tak można odstąpić i mamy 10 dni zastanowienia), za to w salonach niejednokrotnie byłem świadkiem w poczekalni jak klienta nabijano w butelkę przy przedłużaniu umowy (wciskając kiepskie oferty, pobierając opłaty za zmianę taryfy...). Kiedyś zawsze chodziłem do salonu aby chociaż skonfrontować oferty-teraz już nie bo nigdy salon nie był w stanie przedstawić lepszej. ;)
Ostatnio zmieniony 2012-02-09, 16:46 przez jarek999, łącznie zmieniany 1 raz.
jareq
marens
Guru bezprzewodowy

jarek999 pisze: za to w salonach nie jednokrotnie byłem świadkiem w poczekalni jak klienta nabijano w butelkę przy przedłużaniu umowy (wciskając kiepskie oferty, pobierając opłaty za zmianę taryfy...)
Ja tam chodzę do salonów firmowych i nie mam problemów z uzyskaniem satysfakcjonujących ofert. Inna sprawa to salony franczyzowe w marketach etc.
Jeszcze tylko małe wtrącenie odnośnie Playa, tu np. musiałem przedłużyć umowę przez telesales, bo jedyna słuszna oferta (34,50zł/350min/SD na czas zastrzeżony oraz po przejściu umowy na czas nieokreślony) była dostępna tylko w taki sposób. Tutaj też był cyrk, bo przy pierwszym podejściu została wprowadzona inna oferta, nie przyszło potwierdzenie umowy. Musiałem odstąpić w ciągu 10dni i potem dokonać jeszcze jednej próby.
Piotrek111938
Użytkownik forum

Post autor: Piotrek111938 »

Mieszkam w miejscowości Białebłoto-kobyla
No to nie daleko mnie :D.

Nie ufaj konsultantom przez telefon, oni trochę inaczej działają niż ci co pracują w salonie. Chcą jak najwięcej korzyści dla siebie za to biorą pieniądze.
Przejdz się do salonu tam ci opowiedzą o ofertach dla stałych klientów.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

marens,
Ja tam chodzę do salonów firmowych i nie mam problemów z uzyskaniem satysfakcjonujących ofert.
Nigdy z innych nie korzystałem-ba nawet inne nie mają pełnego wglądu do systemu (historii klienta, płatności etc.). Piotrek111938,
Chcą jak najwięcej korzyści dla siebie za to biorą pieniądze.
Tak ci w salonach to pracują dla WOŚP za free. ;)
jareq
Awatar użytkownika
czarenty6587

Ja rozwiązałem z nimi umowę a oni dalej do mnie dzwonią i wciskają mi ten internet.

Dzwoniłem dziś do TP i rozmawiałem o internecie w mojej miejscowości czyli światłowodach TP i jednak podpisze umowę na Neostradę 10 mb/s i zobaczymy czy jest sygnał chociaż kolega mieszkający na wiosce 0,5 km dalej, gdzie kable były kładzione razem i jest to to sama wieś tylko inna ulica juz ma internet 20 Mb/s/.
ODPOWIEDZ