Witam.
Już od jakiegoś roku mam problem z internetem.
Podczas włączania gier na steamie (Counter Strike, Counter Strike: Source) internet się rozłącza na moim komputerze (stacjonarnym) i na laptopie, oby dwa podłączone są bezprzewodowo do routera Linksys WRTU54G, lecz połączenie kablem nic nie zmienia. Gdy internet się rozłączy, gry i strony nie działają, lecz wszystkie komunikatory (Ventrilo, Steam) działają bez zmiany.
Problem z każdym dniem się nasila, najpierw wystarczyło odczekać 2 minuty po włączeniu gry, aby internet powrócił i można było grać dalej, teraz czekam 10-15 minut i raz na jakiś czas uda mi się podłączyć do serwera, lecz nieczęsto się to zdarza. Po wyłączeniu gry trzeba odczekać 1-2 minut, aby internet powrócił w oby dwu komputerach, w trakcie tego czekania nie można włączać żadnej strony, ponieważ to tylko wydłuża oczekiwanie.
Problem może być spowodowany tym, że zasilacz się zepsuł i teraz używam zastępczego od przenośnego dysku, lecz ten problem występował na także na starym zasilaczu, teraz chyba tylko się pogorszył.
Problem z rozłączającym się internetem w grach.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Problem z rozłączającym się internetem w grach.
Rozumiem że 12V przynajmniej 1A?DemonicJackob pisze: że zasilacz się zepsuł i teraz używam zastępczego od przenośnego dysku
Może router się kończy, jak masz możliwość sprawdź na innym.
Wgraj do posiadanego najnowsze firmware i zrób pełną konfigurację od nowa (wcześniej przywróć ustawienia fabryczne).
Nie pomagam na PW!
-
12V 1,5A; raczej nie mam możliwości użycia innego, ale jak coś wykombinuję to napiszę.
- wojteks
- *** Administrator ***
No to reset do ustawień fabrycznych i konfiguracja od nowa.DemonicJackob pisze:raczej nie mam możliwości użycia innego
Nie pomagam na PW!
-
Wątpię, żeby to podziałało, ponieważ wielokrotnie był resetowany i nic się nie zmieniło, może jest jakiś błąd w konfiguracji? Tylko jaki...
- wojteks
- *** Administrator ***
Skoro komunikatory działają a tylko serwery gier nie i strony to ja bym sprawdził jakie DNSy używa router i je ewentualnie zmienił <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=97704#97704" target="_blank">»DNS«</a>DemonicJackob pisze:może jest jakiś błąd w konfiguracji?
Nie pomagam na PW!