jaki internet ???
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
jaki internet ???
Witam,
proszę użytkowników forum o pomoc w wyborze mobilnego internetu.
Do tej pory korzystałam z osiedlowego internetu kablowego UPC ale za kilka miesięcy przeprowadzam się do własnego domu gdzie nie ma żadnego internetowego kabla.
Do wyboru mam dwóch operatorów lokalnych :
http://www.wolomin.net/index.php/oferta ... zinne.html
http://twojinternet.net/5622/5664.html
Jednak skłaniam się do wykupienia oferty play: play online 99 gdzie w promocji jest 20 GB transferu miesięcznie. Modem który oferują to: Huawei E353U-2. Modem planuję podłączyć do routera np: TP-LINK TL-MR3420 a do niego bramkę voip i korzystać z internetu w całym domu.
Teraz moje pytania.
- czy zasięg play w mojej lokalizacji będzie wystarczający?
- czy limit 20 GB miesięcznie będzie wystarczający? ( trzy komputery w domu, i dużo oglądania na you tube)
Zastanawiam się czy podpisać umowę z play czy może jednak z którymś z operatorów lokalnych. Play ma lepsze ceny ale również limit transferu. Operatorzy lokalni przyślą techników żeby sprawdzili zasięg w mojej lokalizacji a play nie oferuje tej usługi. Do tej pory korzystałam wyłącznie z kablówki więc nie mam pojęcia co wybrać.
Proszę o pomoc za którą z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Lucja
proszę użytkowników forum o pomoc w wyborze mobilnego internetu.
Do tej pory korzystałam z osiedlowego internetu kablowego UPC ale za kilka miesięcy przeprowadzam się do własnego domu gdzie nie ma żadnego internetowego kabla.
Do wyboru mam dwóch operatorów lokalnych :
http://www.wolomin.net/index.php/oferta ... zinne.html
http://twojinternet.net/5622/5664.html
Jednak skłaniam się do wykupienia oferty play: play online 99 gdzie w promocji jest 20 GB transferu miesięcznie. Modem który oferują to: Huawei E353U-2. Modem planuję podłączyć do routera np: TP-LINK TL-MR3420 a do niego bramkę voip i korzystać z internetu w całym domu.
Teraz moje pytania.
- czy zasięg play w mojej lokalizacji będzie wystarczający?
- czy limit 20 GB miesięcznie będzie wystarczający? ( trzy komputery w domu, i dużo oglądania na you tube)
Zastanawiam się czy podpisać umowę z play czy może jednak z którymś z operatorów lokalnych. Play ma lepsze ceny ale również limit transferu. Operatorzy lokalni przyślą techników żeby sprawdzili zasięg w mojej lokalizacji a play nie oferuje tej usługi. Do tej pory korzystałam wyłącznie z kablówki więc nie mam pojęcia co wybrać.
Proszę o pomoc za którą z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Lucja
- clamaranop
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: jaki internet ???
Zależy jeszcze w jakiej jakości te filmiki i czy długie. Ale myślę że nie wystarczy.
-
Filmiki oglądają dzieci na you tube - średnio 1-2 godz. dziennie.
Łucja
Łucja
-
- Mistrz bezprzewodowy
Łucjo, ja osobiście wybrałbym ofertę Dark Com II, za 85 zł na miesiąc masz szybkość 2Mbps/512kbps, co w normalnym korzystaniu z internetu jest zadawalające a nawet wystarczające, znam wiele osób, które chciały by mieć taką szybkość i to tego bez limitu. Aktualnie nie ma lepszej oferty w sieciach GSM, może za 2 lata to przebiją, ale to musi się rozwinąć LTE lub HSPA+ DC,
w Play oprócz limitu danych masz także limit prędkości, za podobną cenę, a i tak Ci prędkości Play nie gwarantuje, a i tak sieć jest często obciążona.
Także na 2 lata Dark Com II a później zobaczysz co się zmieni na rynku.
w Play oprócz limitu danych masz także limit prędkości, za podobną cenę, a i tak Ci prędkości Play nie gwarantuje, a i tak sieć jest często obciążona.
Także na 2 lata Dark Com II a później zobaczysz co się zmieni na rynku.
-
kmy ma rację też wybrał bym Dark Com II.
O Play zapomnij pierwszy problem dzieci
ściąganie muzyki drobnych gier i filmiki 20GB przy tym co napisałaś myślę ze max 3 tygodnie w miesiącu i limit wyczerpany.
O Play zapomnij pierwszy problem dzieci