Witam!
Mam problem z internetem radiowym/wifi. Mam AP Edimax EW-7206APg i router TP-LINK TL-MR3220 (dzielę na kompa i laptopa). Zmieniłem neta z Play Online. Na tym teraz mam proxy i nie działa mi wiele programów, np. TeamSpeak, xFire. W ustawieniach nie można wprowadzić proxy (w GG czy Skype można- i jak wprowadzę to działają, jak nie to nie)... Czy jest jakiś program, który przekierowywuje cały ruch? Szukałem w necie i nic nie znalazłem. Ustawione jest proxy w przeglądarce.
Proszę o pomoc..
Pozdrawiam
Przekierowywanie całego ruchu na proxy
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Przekierowywanie całego ruchu na proxy
W wlasciwosciach IE mozesz ustawic proxy - wtedy wiekszosc programow bedzie je bralo jako domyslne.
Nie pomagam na PW.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
A przeglądarka jaka? Chrome?
Pytam, bo ustawienia IE i Chrome są tożsame z ustawieniami systemowymi, FF już nie muszą być.
Jeśli to Chrome to więcej nie zrobisz, musisz gadać z ISP.
Standardowy Proxy gada tylko na porcie 80 i ew. 443, więc jeśli te programy nie mają wbudowanej obsługi proxy (czyli nie potrafią się dogadać na 80 porcie) to sztuczne przekierowania niewiele dadzą.
Pytam, bo ustawienia IE i Chrome są tożsame z ustawieniami systemowymi, FF już nie muszą być.
Jeśli to Chrome to więcej nie zrobisz, musisz gadać z ISP.
Standardowy Proxy gada tylko na porcie 80 i ew. 443, więc jeśli te programy nie mają wbudowanej obsługi proxy (czyli nie potrafią się dogadać na 80 porcie) to sztuczne przekierowania niewiele dadzą.
-
- Użytkownik forum
Chrome. Domyślna. Ale w IE też ustawione, ale to to samo co w Chrome.minik971 pisze:Ustawione jest proxy w przeglądarce.
Port proxy to 8080... I co, te programy nie będą mi działać?

A czy mógłbym to proxy wyłączyć? I czy to spowolniłoby internet? Zapytam dostawcy najlepiej.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Sprawdź.minik971 pisze:A czy mógłbym to proxy wyłączyć? I czy to spowolniłoby internet?
Najlepiej.minik971 pisze:Zapytam dostawcy najlepiej.