Tu link do artykułu: http://wiadomosci.onet.pl/1410454,2678, ... skart.html
Artykuł jest tak napisany jakby był zamówiony przez firmy telekomunikacyjne.
A zdania typu: "Niewiele pomaga argument, że nieszkodliwość techniki radiowej jest zgodnie z tysiącami badań praktycznie pewna" są moim zdaniem zupełnie nienaukowe.Kto robił takie badania i przez jaki okres czasu??!!
Z ludzi ,którzy sie skarżą robi sie idiotów i hipochondryków .
Jest to ciekawe zagadnienie bo czym innym promieniowanie telefonów modemów a czym innym maszty.
Sam mam maszt koło mojego bloku.
Czy ktoś wie jakie sa normy rozmieszczania masztów????
Sam kiedys interweniowałem w gminie z mizernym skutkiem.
Chciałbym wyczulic tu na pewien fakt.Otóż maszty montuje sie po czym czasami nie wiem czy zawsze mierzy sie natężenie pola i niby jest cacy.
A po np kilku miesiącach przychodza technicy i zmieniają nastawienie emiterów bo ktos sie np skarżył ,że ma słaby zasięg.
Wtedy nic sie juz nie sprawdza a przy okazjii zmienia sie zakres promieniowania i wali sie komus w okno i potem sa protesty??
Drugi temat to czy bada sie efektywnie jak wpływają pola elektromagnetyczne małej mocy na nas ludzi [bądz zwierzeta]
Przeciez jest tego coraz więcej WiFI [hot spot] , GSM , w metrze nawet sa nadajniki z tego co wiem to dużej mocy jak na tą przestrzeń.
Temat rzeka.
Moim zdaniem powinny być ścisłe normy stawiania masztów , surowo egzekwowane bez wyjątków.
Przedewszystkim powinny byc min na 40 m wysokości , a niedaleko mnie jest budynek parterowy !!!!! na którym jest zamontowany nadajnik.
Co wy na to??
Wpływ nadajników na zdrowie???!!!
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Wpływ nadajników na zdrowie???!!!
Tutaj masz tematy o podobnej tematyce:
Zamykam
i proszę o kontynuację w jednym z wątków podanych wyrzej, @gnosis sam możesz wybrać w którym 
Szkodliwość Internetu komórkowego
Protesty przeciwko stacjom bazowym
Technologie bezprzewodowe a promieniowanie