Jaki internet mobilny Rąbień/Krzywiec

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pioorkis
Początkujący użytkownik forum

Jaki internet mobilny Rąbień/Krzywiec

Post autor: pioorkis »

Witajcie,
Mogę prosić o Waszą pomoc w doborze operatora oferującego łącze 3g/lte w mojej okolicy ?
Jest kilka BTS-ów, ale nie wiem który oferuje lepsze parametry.
Moja lokalizacja to:
http://mapa.targeo.pl/Lokalizacja,20,19.28267,51.78610
Minus to niestety sporo lasów dookoła mnie :(
W tej chwili sygnał 2g w sieci t-mobile mam cały czas maksymalny w domu (iphone), ale
na 3g nie bardzo chce się przełączać ...
Orange łapie 2-3 kreski na tablecie.
Chciałbym ustawić jakiś router 3g/lte pewnie z anteną trzeba będzie.
Tylko w jakiej sieci próbować ?
Z góry dziękuję za poświęcony czas ;)
Piotr
kmy
Mistrz bezprzewodowy

Re: Jaki internet mobilny Rąbień/Krzywiec

Post autor: kmy »

jesli LTE to wg mnie tylko z Łodzi z ul Srebrzyńskiej 42, najluźniejsza zabudowa, ale próbować można także z ul Traktorowej, trochę bliżej

ale bez próy i to oczywiście z dobra antena od Cybertecha, to się nie dowiesz.
http://www.cybertech.com.pl/p94,antena- ... fme-z.html

co do operatora, to tylko Polsat i Plus, ja mam Plusa, bo trochę tańszy dla mnie

jesli UMTS, to w zasadzie T-mobile, orange, play i plusa, ale który lepiej chodzi w Twojej lokalizacji to tylko próby, modem + starter na 1 G i antena zewnetrzna na UMTS2100 i działasz :)
starszy

Post autor: starszy »

Kolego z Krzywca mieszkam obok ciebie na Rydzowej.Robiłem wiele doświadczeń na mobilnym bo wiadomo las.Mam obecnie Cyfrowy Polsat odbiór bez problemu oraz Play też niezły jak na te warunki.Orange i iPlus aut. :ok:
jaco97
Stały użytkownik forum

Post autor: jaco97 »

starszy pisze:Kolego z Krzywca mieszkam obok ciebie na Rydzowej.Robiłem wiele doświadczeń na mobilnym bo wiadomo las.Mam obecnie Cyfrowy Polsat odbiór bez problemu oraz Play też niezły jak na te warunki.Orange i iPlus aut. :ok:
Hola hola, Plus korzysta również z tych samych nadajników co CP. Nie wymądrzaj się, jak nie wiesz. Bo w tym wypadku plus ma lepszą ofertę, bo ma się do dyspozycji również całą ich sieć 2G oraz 3G, a nie jak w CP, że tylko większe miasta. Plus korzysta ze swoich NodeB z 3g, oraz z całej infastruktury CP, czyli Aero2 i LTE z Mobylandu. Więc nie tak wcale aut, bo ma lepszą ofertę niż myślisz.
Huawei E398, E586, Nokia CS-15 / Samsung Galaxy S Advance
Dovado Tiny + TP-LINK TL-WR1043ND + E398 + 2x ATP-14( -51dBi na LTE ) = Moja sieć domowa :D
starszy

Post autor: starszy »

[quote][/quote]ulllpioorkis,
Nie chodzi tutaj o ofertę a o odbiór w wybranym miejscu.
jaco97
Stały użytkownik forum

Post autor: jaco97 »

A moja wypowiedź miała na celu to, że Plus korzysta z infastruktury tej samej co CP + jeszcze swojej. Cena podobna, więc oferta i lepsza, bo masz do dyspozycji infastruktuę CP, i całą PLUSA. Ehhh.
Huawei E398, E586, Nokia CS-15 / Samsung Galaxy S Advance
Dovado Tiny + TP-LINK TL-WR1043ND + E398 + 2x ATP-14( -51dBi na LTE ) = Moja sieć domowa :D
ODPOWIEDZ