problem z E398 LTE z Plusa
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
problem z E398 LTE z Plusa
Witam,
Mam problem z instalacją modemu LTE E398 na jednym laptopie. Próbowałem zarówno aplikacji plusa jak i Mobile Partner, efekt jest taki sam.
Nie instaluje się część sterowników, modem się łączy, lecz albo chodzi baaaardzo wolno albo w ogóle.. to widzę w managerze urządzeń:
[ Dodano: 2012-02-16, 00:59 ]
wersja mobile partners to 21.003.27.00.03
Mam problem z instalacją modemu LTE E398 na jednym laptopie. Próbowałem zarówno aplikacji plusa jak i Mobile Partner, efekt jest taki sam.
Nie instaluje się część sterowników, modem się łączy, lecz albo chodzi baaaardzo wolno albo w ogóle.. to widzę w managerze urządzeń:
[ Dodano: 2012-02-16, 00:59 ]
wersja mobile partners to 21.003.27.00.03
-
Re: problem z E398 LTE z Plusa
jakieś pomysły? 

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Brakuje ci sterowników. Zobacz na tym chomiku http://chomikuj.pl/bezkabli/Sterowniki+BezKabli bo na chwilę obecną strona ze sterownikami jest nie czynna.szad pisze:jakieś pomysły?
-
- Mistrz bezprzewodowy
a jaki ma system operacyjny?szad pisze:na jednym laptopie
jak instalowałem modem na Win7HP64, to po uruchomieniu instalacji łaczył się z Windows Update i pobierał nowe sterowniki, i zadziałało, masz mozliwość podłączenia do netu w czasie instalacji?
-
Vista Home Premium 32bit
co ciekawe kiedyś na tym laptopie tego typu modem byś już instalowany, w ramach testowania Plus.. wtedy działało ok.
Jestem podłączony po WiFi podczas instalacji, niestety Windows nie może naleźć sterowników
które sterowniki z chomika pobrać, nie widzę tam nic dla e398.
co ciekawe kiedyś na tym laptopie tego typu modem byś już instalowany, w ramach testowania Plus.. wtedy działało ok.
Jestem podłączony po WiFi podczas instalacji, niestety Windows nie może naleźć sterowników

które sterowniki z chomika pobrać, nie widzę tam nic dla e398.
-
- Mistrz bezprzewodowy
i tu może być problem, gdzieś w rejestrze jest informacja i blokuje instalację nowych sterowników, spróbuj Huawei drivers wersja 4.22.19 i coś tam dalej, ale zacznij od opcji odinstalowania sterowników a później nową instalację, sterowników jako takich pod E398 nie ma, instaluje się Huawei modem 3 Gszad pisze:kiedyś na tym laptopie tego typu modem byś już instalowany
na tych samych sterownikach chodzą np. e398 i e 353u-2, sprawdzone
-
wywaliłem już wszystko z rejestru, robię update visty..
na chomiku nie widzę sterowników ani 4.22.19 ani do e352 - źle patrzę?
na chomiku nie widzę sterowników ani 4.22.19 ani do e352 - źle patrzę?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Być może ich tam nie ma gdyż na chomiku są tylko te dostępne ze zbiorów wcześniejszych zanim powstała strona http://sterowniki.bez-kabli.pl/ a tam są bardziej aktualne.szad pisze:na chomiku nie widzę sterowników ani 4.22.19 ani do e352 - źle patrzę?
-
a wiadomo kiedy strona wstanie? albo może ktoś ma te sterowniki na boku?
-
- Mistrz bezprzewodowy
ja pobrałem stąd:
http://sterowniki.bez-kabli.pl/
ale chwilowo ta strona nie działa
napisz na PW ades mail, to postaram się Ci wysłać mailem, około22 MB, moja poczta w interii przepuszcza do 100MB na wiadomość
http://sterowniki.bez-kabli.pl/
ale chwilowo ta strona nie działa
napisz na PW ades mail, to postaram się Ci wysłać mailem, około22 MB, moja poczta w interii przepuszcza do 100MB na wiadomość
-
dzięki windows update udało mi się doinstalować dwa brakujące sterowniki, jednak okazały się komponentami laptopa, nie modemu.
niestety jestem w punkcie wyjścia, posprzątałem rejestr, odinstalowałem wszystko, zainstalowałem ponownie, efekt ten sam.. łączyć się łączy ale nic nie można otworzyć.. sieć pokazuje się jako local a nie internet
jakieś pomysły?

Uploaded with ImageShack.us
niestety jestem w punkcie wyjścia, posprzątałem rejestr, odinstalowałem wszystko, zainstalowałem ponownie, efekt ten sam.. łączyć się łączy ale nic nie można otworzyć.. sieć pokazuje się jako local a nie internet

jakieś pomysły?

Uploaded with ImageShack.us
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja mam bardzo podobny problem. Zakupiłem niedawno modem Huawei E398 na Allegro. Pochodzi on z salonu Plusa, nieużywany, oferta z laptopem Acer. Niestety Windows Vista Home Premium 32 bity co prawda widzi go, ale nie chce zainstalować sterowników. Prosi o zezwolenie na szukanie ich online. W czym problem, skoro na pudełku jest napisane, że modem ten jest wyposażony w technologię zero CD? 

Usagi
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Być może ma sterowniki, ale nie za bardzo pasują do Twojego systemu operacyjnego? Ja bym poszukał w internecie najnowszych sterowników Huawei'a i ręcznie je zainstalował.usagi pisze:W czym problem, skoro na pudełku jest napisane, że modem ten jest wyposażony w technologię zero CD?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Ale ja jeszcze nie mam karty USIM. Niedługo po nią pojadę. Czy to ma jakieś znaczenie? Chyba zwykła SIM wystarczy do poprawnego zainstalowania urządzenia. Moja karta ma już trzy lata. Czy to może być przyczyną? Na stronie Huaweia nie ma sterowników do tego modemu. 

Usagi
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jak najbardziej. Co więcej USIM nie jest wymagany aby zalogować się do 3G.usagi pisze:Ale ja jeszcze nie mam karty USIM. Niedługo po nią pojadę. Czy to ma jakieś znaczenie? Chyba zwykła SIM wystarczy do poprawnego zainstalowania urządzenia.
Nie, to nie jest przyczyna.usagi pisze:Czy to może być przyczyną?
A tu patrzyłeś http://www.dc-files.com/files/huawei/modems/Varies/ ?usagi pisze:Na stronie Huaweia nie ma sterowników do tego modemu.
Pozdrawiam YaHooo 

-
Niestety nie za bardzo wiem, co mam zrobić z rzeczami, które są w linku. Czy mógłby mi ktoś napisać rok po kroku, co należałoby wykonać? Gdzie można sprawdzić, jaką dokładnie ma się wersję Windowsa ( łącznie z tym, czy jest to SP1, czy SP2 )?YaHooo pisze:A tu patrzyłeś http://www.dc-files.com/f.../modems/Varies/
Usagi
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Pobierasz to http://www.dc-files.com/files/huawei/mo ... Driver.zip Uruchamiasz DriverUninstall.exe a następnie DriverSetup.exe i postępujesz zgodnie z kreatorem. Potem wkładasz modem do komputera i już.usagi pisze:Niestety nie za bardzo wiem, co mam zrobić z rzeczami, które są w linku.
Pozdrawiam YaHooo