[problem] "No wireless adapter found" - dlaczego?

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Enna
Początkujący użytkownik forum

[problem] "No wireless adapter found" - dlaczego?

Post autor: Enna »

Witajcie, oto mój problem.

Mieszkam w domu jednorodzinnym, a po drugiej stronie ulicy mieszka moja siostra. Siostra posiada internet w Neostradzie przez telefon (nie wiem nawet czy to się tak na to mówi - jestem kompletnie zielona, w tych sprawach) a ja posiadam router MV400, podłączony do mojego komputera. Siostra rzadko używa internetu więc pozwoliła mi korzystać z niego poprzez Wi-Fi. Jednak tutaj pojawia się problem, ponieważ nie wiem jak to zrobić (ona zresztą też nie).

W routerze świeci się lampka Wi-Fi na zielono, jednak gdy otwieram program Network Stumbler (taki mi polecono) to wyskakuję napis - "No wireless adapter found". I teraz nie wiem na czym polega problem. Czy istnieje w ogóle taka możliwość, że będę w stanie "ściągać" internet od swojej siostry? Siostra dała mi też jakieś hasła do jej Neostrady ale nie wiem czy się przydadzą skoro nawet nie mogę jej znaleźć w tym programie.

Proszę Was, pomóżcie :roll:
fulo
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: [problem] "No wireless adapter found" - dlaczego?

Post autor: fulo »

Neostrady nie udostępnia się poza lokal. Do zamknięcia.
Zablokowany