E169 z iPLUSA kupiona karta PLAY ONLINE na Karte !

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Black Duo
Początkujący użytkownik forum

E169 z iPLUSA kupiona karta PLAY ONLINE na Karte !

Post autor: Black Duo »

Witam. Wdniu dzisiejszym otrzymalem od znajomego E169 pochodzacy z PLusa. Zdecydowalem sie zakupic starter za 19zł w Play Online na karte i włożyłem karte. Niestety jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> wykrywa modem tylko jako pamieć masową. Mam Windows 7 64 nigdy wczesniej nie mialem do czyniania z modemami. Prosze o pomoc. Instalowałem juz różne oprogramowania w tym Mobile Partner (gdzie program ze 2-3 razy wykrył e169 lecz nie mogl sie połączyć z netem) oraz rózne niby sterowniki do tego modemu pod win7. nic nie pomogło. co robie źle ?

[ Dodano: 2012-02-18, 19:41 ]
nikt nie pomoże ?

[ Dodano: 2012-02-18, 20:44 ]
przetestowalem urzadzenie na XP i dziala na podstawowej instalacji firmowej Iplusa. Niestety nadal nie dziala na laptopie z Win7 64
Awatar użytkownika
jakubd
Stary wyga bezprzewodowy

Re: E169 z iPLUSA kupiona karta PLAY ONLINE na Karte !

Post autor: jakubd »

Wywal wszelkie oprogramowanie powiązane jakkolwiek z tym modemem (Play Online, iPlus, Mobile Partner - przez normalne dodaj usuń programy), a następnie reset i ponownie zainstaluj iplusa tego, który jest modemie.
Przełączy się do trybu modemu i będzie OK (pamięć masowa - w postaci czytnika microSD pozostanie i tak ma być).
Awatar użytkownika
lesiolo
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: E169 z iPLUSA kupiona karta PLAY ONLINE na Karte !

Post autor: lesiolo »

Black Duo pisze:nadal nie dziala na laptopie z Win7
Zainstaluj (na kompie z win XP) ten dashboard on skasuje z modemu oprogramowanie iplusa i wgra Mobile Partner działającego na win7
ODPOWIEDZ