DLINK i PS3

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
MKwiatusz3K
Specjalista bezprzewodowy-senior

DLINK i PS3

Post autor: MKwiatusz3K »

Witam dawno nie zaglądałem. mam pytania a w zasadzie 2.

1 Przechodzę od marca na Netie i dostane od nich Netia SPota i obecny DLINK DSL 2640 będzie bez użyteczny. Aby tak nie było chce go podpiąć pod PS3. Obecnie PS3 jest podpięte etherenetem skrosowanym z PC. Ale niezbyt to działa filmy w HD 1080p strasznie się tną (PS3 Media Server)
Czy ten ruter moge podpiąć z PS3 tym kablem?? Czy to musi byc kabel prosty??

2 Jaką karte sieciową ma ten ruter jest to 100 czy 1000 Mbps??
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: DLINK i PS3

Post autor: wojteks »

MKwiatusz3K pisze: Aby tak nie było chce go podpiąć pod PS3
Po co? Jak podepniesz PS3 do netiaspota i PC do netiaspota to będzie sieć z jednym routerem.
MKwiatusz3K pisze:Ale niezbyt to działa filmy w HD 1080p strasznie się tną
Może PC za słaby albo problem z kartą sieciową. Nowe routery działają z każdym kablem, mają automatyczną detekcję kabla (prosty czy skrosowany).
Nie pomagam na PW!
MKwiatusz3K

Chodzi oto że jak PS3 jest na sztywno podpięty z PC to strasznie mulą mi filmy w 1080p strasznie sie tną.
Z Netia Spotem nie mam możliwości podpiąć inne pomieszczenie. Po WIFI też strasznie muli.
Po prostu wpokoju na biurku postawie dlinka, do niego wepne PS3 i PC do wyjść LAN 1 i 2 i wten spoób je połącze. Może nie będzie mulić
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

MKwiatusz3K pisze: Może nie będzie mulić
Kabel skrosowany tak jak masz będzie prostszym/lepszym rozwiązaniem. Kabel kupiłeś czy sam robiłeś, jak zaciśnięty (kolory)?
Nie pomagam na PW!
moher

Post autor: moher »

PS3 Media Serwer ma kilka trybów działania:

1. Puszczenie niezmodyfikowanego streamu A/V
2. Zmiana kontenera
3. Zmiana kontenera i/lub transkodowanie video do MPEG2

W przypadku transkodowania do MPEG2 wąskim gardłem może być moc obliczeniowa komputera i/lub przepustowość sieci.
MKwiatusz3K

czy co wybrac jakie ustawienie w PS3??

Kabel kupiłem w lokalnym sklepie komputerowym robiony przez chłopaków montujących internet radiowy z metra cięty był. Sam nic nie kombinowałem z tym.

Dziś albo jutro mam mieć karte PCI gigabit 1000 od znajomego do testów i wtedy zobaczę co i jak będzie działać. Później jak to nic nie da to spróbuje z ruterem podłączyć.

Na forum PS3 gdzie bym najprędzej odpowiedź dostał nikt nic nie pisze ale mnie to nie dziwi

[ Dodano: 2012-02-21, 13:34 ]
Aha i sie jeszcze spytam. Czy ten ruter dlink może słuzyc jako przedłużenie internetu??

Było by tak Netia Spot -- WiFi -- DLINK -- ETH PC 1, ETH PC2, WIFI PC3
ODPOWIEDZ