Dzielenie łącza i blokowanie pasma

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Dzielenie łącza i blokowanie pasma

Post autor: key »

M@T! pisze:Kolego bardzo opisujesz to spokojnie
A co mam spiewac, tanczyc i zaglowac?
M@T! pisze:Tak myślę że szkoda kasy na wydanie po to aby nie wykorzystać potencjału tego pudełka
Twoja kasa, twoja decyzja. Ja tylko sugeruje jaka decyzje ja bym podjal...
Nie pomagam na PW.
M@T!
Początkujący użytkownik forum

Post autor: M@T! »

key pisze:A co mam spiewac, tanczyc i zaglowac?
:szok: po prostu chciałem Ci powiedzieć tym że nie czaje tyle rzeczy co ty , a ty zaraz na poważnie wszystko :|
key pisze:Twoja kasa, twoja decyzja. Ja tylko sugeruje jaka decyzje ja bym podjal...
A możesz mi podać jakieś ciekawe modele adsl żeby wgrać tomato ?
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

M@T!,
A możesz mi podać jakieś ciekawe modele adsl żeby wgrać tomato ?
Tomato nie można instalować w kompaktach (modem ADSL +router, z resztą nie praktykuje się takich rozwiązań także przy innych firmware-ach). Osobiście uważam że nie jest to dobre rozwiązanie all in 1 w przypadku ADSL bez wsparcia technicznego ze strony ISP (jak jest np. DE). Sprzęt co prawda ma długą (5-lat) gwarancję ale support w PL jest kiepski (tzn. realizowany w sposób tradycyjny-14dni roboczych, gdyby jeszcze był door to door z krótkim terminem realizacji to jeszcze by uszło), nawet gdyby ten sprzęt był w 100% bezawaryjny to po linii telefonicznej w letnim sezonie burzowym sprzęt może polegnąć w ciągu milisekundy. :cwaniak:
jareq
M@T!
Początkujący użytkownik forum

Post autor: M@T! »

jarek999 pisze:Tomato nie można instalować w kompaktach (modem ADSL +router, z resztą nie praktykuje się takich rozwiązań także przy innych firmware-ach).
Dziękuje Ci za tą odpowiedź , dużo mi teraz mówi . Nie mam miejsca za bardzo na modem i router osobno . No ale coś się wymyśli . I jeszcze jedno szybkie pytanko , asusu rt-n16 czy Netgear WNR3500L ?

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-02-22, 19:38 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-02-22, 19:38 przez M@T!, łącznie zmieniany 1 raz.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

M@T!,
asusu rt-n16 czy Netgear WNR3500L ?
Jak nie musisz łapać się za kieszeń do zdecydowanie Asus RT-N16. ;)
jareq
ODPOWIEDZ