Gdzie kierowac antene kierunkowa?//orange,ed77,woj warm-maz
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Gdzie kierowac antene kierunkowa?//orange,ed77,woj warm-maz
Witam! Jestem nowym użytkownikiem forum.Internet mam już od dłuższego czasu a nadal nie wiem czy to wszystko co moge wycisnac z mojego modemu. Na stronce BTSSearch.org znalazłem miejscowość, na którą kieruje swoja antene kierunkową, ale nie wiem czy tam w ogóle jest edge. Jeżeli macie jakas stronke na ktorej moge dowiedziec sie wiecej o btsach w woj. warm-maz to prosze o linka. Moze powinienem kierowac ja w inna strone...
Ostatnio zmieniony 2007-05-22, 11:06 przez lukasz100, łącznie zmieniany 1 raz.
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Gdzie kierowac antene kierunkowa?//orange,ed77,woj warm-maz
A jakie masz teraz transfery 

Latka lecą...
-
- Stały użytkownik forum
Do tej pory mialem okolo 9kB/s a po zmianie nadajnika mam okolo 16kB/s. Z tego co czytalem na forum na tym modemie da się osiągać okolo 22kB/s.
Komendą at+csq sprawdzilem moc sygnalu i wyswietlilo sie 25,99. Zastanawiam się jak mogę dokładnie sprawdzić gdzie jest lepiej, bo moc sygnalu i kreski zasiegu nie zawsze pokrywaja sie z transferem
Trasfery sprawdzałem po godzinach szczytu
[/b]
Komendą at+csq sprawdzilem moc sygnalu i wyswietlilo sie 25,99. Zastanawiam się jak mogę dokładnie sprawdzić gdzie jest lepiej, bo moc sygnalu i kreski zasiegu nie zawsze pokrywaja sie z transferem

Trasfery sprawdzałem po godzinach szczytu

Ostatnio zmieniony 2007-05-22, 20:48 przez lukasz100, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Sprawdzić możesz empirycznie, jeśli uda ci się złapać anteną inne nadajniki. 25 to dobry sygnał, a więcej niż 16kB/s na tym modemie raczej nie wyciśniesz.
-
- Stały użytkownik forum
Probowalem kierowac antene na 2 najblizsze btsy bo inne są za daleko albo za lasem:( Najgorsze jest to, że te pomiary się nie pokrywają.Przy 25,99 mam 6 kresek zasiegu, a na 18,99 mialem przez jakis czas wszystkie 7. Kazdy program pokazuje inne predkosci:( Net meter pokazal mi nawet ze przez chwilke mialem 150Kilobajtów/s!!! Raz sciagam z predkoscia 20KB/s a innym razem juz tylko 12KB/s
W koncu nie wiem na ktorym nadajniku mam lepsze transfery 
Ostatnio sprawdzilem ze gdy podlacze do modemu antenke standardowa to sciaga z innego btsa niz te dwa w ktore celowalem, mimo ze znajduje sie on dalej.Czy to mozliwe zeby ten trzeci bts mial jakis silniejszy sygnal???

Ostatnio sprawdzilem ze gdy podlacze do modemu antenke standardowa to sciaga z innego btsa niz te dwa w ktore celowalem, mimo ze znajduje sie on dalej.Czy to mozliwe zeby ten trzeci bts mial jakis silniejszy sygnal???