Blueconnect problemy
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Blueconnect problemy
Witam.Od 3 lat posiadam bezprzewodowy internet Blueconnect.Internet ma sieć EDGE(100%) ,sieć UMTS jest dostępna 15 km od mojego miasta.Co mogę zrobić aby mieć sieć UMTS ? Czy jest taka możliwość?
Jeszcze jedno pytanie , chciałbym zrezygnować z tego operatora ,problemem jest to że do końca umowy mam jeszcze 1 rok . Czy wie ktoś jakie koszta wiążą się z zerwaniem umowy ?
Jeszcze jedno pytanie , chciałbym zrezygnować z tego operatora ,problemem jest to że do końca umowy mam jeszcze 1 rok . Czy wie ktoś jakie koszta wiążą się z zerwaniem umowy ?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Blueconnect problemy
Am96, zajrzyj do <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38343#38343" target="_blank">»FAQ«</a>
-
- Mistrz bezprzewodowy
Bardzo małe szanse wymagające dwóch-trzech stów nakładu finansowego i nie dające żadnej gwarancji.sieć UMTS jest dostępna 15 km od mojego miasta
Na infolinii ci przeliczą i podadzą.Czy wie ktoś jakie koszta wiążą się z zerwaniem umowy ?
-
- Początkujący użytkownik forum
Czyli nie warto dokupywać anteny?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Nie warto.Am96 pisze:Czyli nie warto dokupywać anteny?
Masz telefon z 3G? Czy na zewnątrz łapie 3G ? Jeśli nie łapie daruj sobie.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Wyjdź na dach albo jakieś wysokie miejsce, weź telefon z 3G i zrób ręczne wyszukiwanie sieci. Jeżeli znajdzie sieć np. T-Mobile 3G (różne telefony różnie podają) to szansa jest. Jeżeli nie znajdzie, to proponowałbym darować sobie.Am96 pisze:Czyli nie warto dokupywać anteny?