problem z fritzboxem 7270, przy okazji na co wymienić?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
problem z fritzboxem 7270, przy okazji na co wymienić?
witam
mam problem z fryckiem 7270, wydaje mi się że coś jest nie tak z praca wifi, po kablu wszystko działa natomiast wifi (a wlasciwie internet po wifi bo status jest połączony z ruterem) tak jakby się odświeżalo co kilkanaście sekund czasami kilkadziesiąt, zmieniłem mu nazwę i pomogło, ale zapomniałem skonfigurowac i połączyć drukarkę wifi i żona wcisnęła przycisk wlan aby sparowac urządzenia i problem na nowo się pojawił. dostawca netu jest upc więc jeśli nie da się naprawić/rozwiązać problemu to jaki ruter pomyślnie może zastąpić frycka chodzi mi o net z upc , żeby było wejście usb na ewentualny modem 3g lub zewn dysk/pendrive, wifi n
mam problem z fryckiem 7270, wydaje mi się że coś jest nie tak z praca wifi, po kablu wszystko działa natomiast wifi (a wlasciwie internet po wifi bo status jest połączony z ruterem) tak jakby się odświeżalo co kilkanaście sekund czasami kilkadziesiąt, zmieniłem mu nazwę i pomogło, ale zapomniałem skonfigurowac i połączyć drukarkę wifi i żona wcisnęła przycisk wlan aby sparowac urządzenia i problem na nowo się pojawił. dostawca netu jest upc więc jeśli nie da się naprawić/rozwiązać problemu to jaki ruter pomyślnie może zastąpić frycka chodzi mi o net z upc , żeby było wejście usb na ewentualny modem 3g lub zewn dysk/pendrive, wifi n
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: problem z fritzboxem 7270, przy okazji na co wymienić?
Watpie zeby wina lezala w frytce - to sa jedne z stabilniejszych routerow z jakimi mialem okazje pracowac.
Jaka wersje softu uzywasz?
Jak wyglada otoczenie - ile sieci i na jakich kanalach masz dostepnych?
Sa jakies inne urzadzenia pracujace w 2.4GHz w okolicy (nianki, kamery, stacje pogody)?
Masz zainstalowane oryginalne anteny? Jak sa ustawione?
Jaka wersje softu uzywasz?
Jak wyglada otoczenie - ile sieci i na jakich kanalach masz dostepnych?
Sa jakies inne urzadzenia pracujace w 2.4GHz w okolicy (nianki, kamery, stacje pogody)?
Masz zainstalowane oryginalne anteny? Jak sa ustawione?
Nie pomagam na PW.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Jaka szybkość tego Internetu ?spag pisze:chodzi mi o net z upc
Sprawdź ping i prędkość speed testem po kablu i po WiFi.
Podaj dane.

Romek
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
-
- Użytkownik forum
do rutera po kablu jest podpięty tv , centralka siemens sip i desktop, po wifi komórki 2szt. netbook drukarka, ale częstotliwości, kanałów ci nie powiem teraz
Soft zaktualizowałem parę dni temu na najnowszy
Co masz na myśli otoczenie? Inne sieci wifi? Jest kilka ale to nie moje i netbook nie łączy się z nimi
Anteny mam tylko te co na ruterze i są oryginalne a ustawione pionowo mieszkam w mieszkaniu więc nie muszę mieć zasięgu większego niż 8 metrów. Do niedawna wszystko było ok, rozumiem że może być słabszy zasięg bo frycek jest schowany w szafce gdzie są bezpieczniki i ruter kablowy etc ale na vectra speed tescie net chodzi ok 17mb więc strata 8mb to nie boli nawet
Ale to " odświeżanie" uniemożliwia praktyczne pracę z netem.
Ustawienia są domyślne żadnych kombinacji
Soft zaktualizowałem parę dni temu na najnowszy
Co masz na myśli otoczenie? Inne sieci wifi? Jest kilka ale to nie moje i netbook nie łączy się z nimi
Anteny mam tylko te co na ruterze i są oryginalne a ustawione pionowo mieszkam w mieszkaniu więc nie muszę mieć zasięgu większego niż 8 metrów. Do niedawna wszystko było ok, rozumiem że może być słabszy zasięg bo frycek jest schowany w szafce gdzie są bezpieczniki i ruter kablowy etc ale na vectra speed tescie net chodzi ok 17mb więc strata 8mb to nie boli nawet
Ale to " odświeżanie" uniemożliwia praktyczne pracę z netem.
Ustawienia są domyślne żadnych kombinacji
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ale moga skutecznie zaklocac prace frytki. Daj screena z inSSIDer'a.spag pisze:Jest kilka ale to nie moje i netbook nie łączy się z nimi
spag pisze:Ale to " odświeżanie" uniemożliwia praktyczne pracę z netem.
Znaczy gubisz polaczenie? Podejrzewam syf lub jakas przeszkode, n.p. metalowa powierzchnia (drzwi skrzynki, lustro) blisko frytki.
Wiesz konkretnie co sie zmienilo?spag pisze:Do niedawna wszystko było ok
Idealny sposob na skuteczne popsucie sobie netu.spag pisze: frycek jest schowany w szafce gdzie są bezpieczniki
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
tu sie zgodzekey pisze:<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>

teraz udało mi sie poskypowac z zona nawet przez 20 minut wiec moze to jakis czynnik zewnetrzny moze jednak te inne sieci :-/
Ostatnio zmieniony 2012-02-25, 22:43 przez spag, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Czyli pozostaje systematyczne sprawdzenie co jest powodem i wyeliminowanie go.
BTW: w takim wypadku wymiana routera niestety tez nie pomoze.
BTW: w takim wypadku wymiana routera niestety tez nie pomoze.
Nie pomagam na PW.